De Tamboer

De nieuwe bluesgeneratie op Bluesfestival Hoogeveen

22 oktober 2018

De Tamboer heeft drie nieuwe bands geboekt voor het Bluesfestival op zaterdag 17 november! Vanuit het Verenigd Koninkrijk komt Wille and the Bandits, vanuit België de Belgian Blues Challenge winnaar Black Cat Biscuit. Ook de Nederlandse Blues Challenge winnaar is van de partij: de Dynamite Blues Band. Klik hier om direct kaarten te bestellen.

Wille and the Bandits

Wille and the Bandits zijn het Verenigd Koninkrijks “best kept secret”, maar daar duurt niet lang meer. Dit trio heeft een unieke sound, met invloeden van Deep Purple, Joe Bonamassa, The John Butler Trio en Status Quo. Met ongewone combinaties van muziekinstrumenten, zoals djembé, lap steel gitaar en dubbele bass verleggen ze muzikale grenzen. De band is moeilijk in een hoekje te stoppen, maar één ding staat vast: overal waar ze spelen garanderen ze een fantastische liveshow. Hun bijzondere sound spreekt muziekliefhebbers van drie generaties aan. Muzikaal vakmanschap en betekenisvolle teksten hebben de mannen hoog in het vaandel staan. Wille and the Bandits stonden al eens eerder op Bluesfestival Hoogeveen en werden toen lovend ontvangen. Nu komen ze terug voor een spetterende show, mét songs van hun in 2019 te verschijnen nieuwe album.

Dutch en Belgian Blues Challenge

We halen dé Bluesbeloftes van Nederland en België naar Hoogeveen. Begin oktober won de Dynamite Blues Band namelijk de Dutch Blues Challenge 2018, waarmee ze namens Nederland mee mogen doen aan de International Blues Challenge in Memphis, USA en de European Blues Challenge op de Azoren. Het Belgische Black Cat Biscuit ging er op de Belgian Blues Challenge met dezelfde prijs vandoor. “Niet alleen was er muzikaal niets op aan te merken, maar er gebeurde bij deze mannen ook wat op het podium!” – TheBluesalone.nl.

De Dynamite Blues Band wordt in 2013 met een enorme knal geboren. Wesley, Niels en JJ, voormalige leden van de succesvolle blues-sensatie Big Blind, gieten opnieuw hun explosieve blues-cocktail over het publiek uit. Met de toevoeging van bassist Renzo was de Dynamite Blues Band geboren. Zelfs voor de mannen ook maar één nummer op plaat hadden gezet, werden ze al uitgenodigd voor vele grote optredens in Nederland en België. Inmiddels hebben ze twee albums op zak: Shakedown & Boogie en Kill Me With Your Love.
Met eigenzinnige nummers, variëren van boogie, swing, jump-blues, rock’n’roll en mystieke slowblues toont de band een frisse veelzijdigheid. Live brengen ze het publiek vol energie en dynamiek iedere avond weer op stoom. Dus pas maar op voor explosiegevaar en vergeet vooral niet je dansschoenen aan te trekken!

Geen platgetreden paden of grijs gespeelde covers bij het Belgische Black Cat Biscuit, maar een verrassende cocktail van frisse nummers, gemarineerd in een ‘special gumbo hot sauce’ door vijf gedreven muzikanten. Yasser is uw gastheer, met een in alcohol doortrokken blues stem en swingende gitaar leidt hij de rest van de band. Patrick op contrabas en Jeffrey op drums vertegenwoordigen de vertrouwde, swingende rhythm section. Stanley is één van de meest gewaardeerde bluesgitaristen van de Benelux, zijn sound is een mix van zijn grote helden Magic Sam, Albert Collins en Johnny Guitar Watson, vermengd met zijn eigen gevoel en techniek. Mark blaast de ziel uit zijn lijf en bekeert de laatste twijfelaars tot het Bluesdom.
Black Cat Biscuit speelt een bezwerende gig met enkel eigen nummers, waarna niets meer hetzelfde zal zijn. Mis het niet!