De Tamboer

Bijgeboekt: The Veldman Brothers, GG & the Cruisers en Anno van der Werf & the Big Bounce Bluesband

24 augustus 2017

De Tamboer heeft drie Nederlandse topbands bijgeboekt voor het Bluesfestival op zaterdag 18 november 2017: The Veldman Brothers, GG & the Cruisers en Anno van der Werf & the Big Bounce Bluesband. Eerder werd al bekend gemaakt dat de Amerikaanse JJ Thames en Britse Danny Bryant met big band overkomen naar Hoogeveen. Klik hier om meteen kaarten te bestellen of meer info te lezen.

The Veldman Brothers staan al meer dan tien jaar aan de top van de Nederlandse bluesscene. Voor hun zesde album Refuel ontvingen ze in 2016 de Dutch Blues CD Award voor beste Nederlandse Bluesalbum. Met hun Blues & Roots "straight from the heart" brengen ze een show vol passie, energie en enthousiasme!
De Hoogeveense band GG & the Cruisers verdiende met het behalen van de Dutch Blues Challenge finale ook een plaatsje op het Bluesfestival in De Tamboer. "Lekkere mellow blues, energiek en vermakelijk, een fijn stemgeluid en het geheel klopt!" aldus het juryrapport. Oldschool blues ontmoet newschool blues in een verfrissende, eigentijdse maar toch ook vintage sound. 
Rhythm & blueszanger/gitarist Anno van der Werf pakt uit met zijn Big Bounce bluesband project Working Man. De Big Bounce staat voor soulblues vermengt met pop, denk aan hoe Clapton, Hendrix en the Stones de blues vertolkten. De mannen slingeren dan ook diverse bluesklassiekers de zaal in. Naast mooie bluescovers is er natuurlijk ook eigen werk van het album Working Man.