De Tamboer

Anne Soldaat en Yorick van Norden op Singer-songwriter Festival

27 november 2018

We hebben drie nieuwe acts geboekt voor het Singer-songwriter Festival op zaterdag 2 maart 2019: Anne Soldaat & Yorick van Norden, Roos Blufpand en Bjarke Ramsing maken het festival affiche compleet. Eerder is al bekend gemaakt dat Stephanie Struijk, met een nieuw album op zak, naar Hoogeveen afreist. Lees snel verder en beluister alvast voorproefjes! Bestel hier direct kaarten.

Bjarke Ramsing

Bjarkje is een Deense folkmuzikant, die momenteel veel vanuit Nederland opereert. Zijn (muzikale) opvoeding ligt echter in het zuiden van Denemarken, waar hij kennis maakte met roots, blues en folk. En dat hoor je terug in zijn bezielende muziek. Met zijn akoestische gitaar maakt Bjarke bloedmooie liedjes die je vastgrijpen en niet meer loslaten. Hij speelde onder andere op Lets Get Lost 2016, tijdens de Popronde 2017 en in de Melkweg. Op het Singer-songwriter Festival neemt hij drie muzikanten mee, die hem muzikaal begeleiden op bas, viool en percussie.

Deze Deense folk muzikant heeft het magische vermogen met zijn bezielende muziek iedereen met een brok in de keel achter te laten. Zijn muziek doet je denken aan de mix tussen Eddie Vedder en The Tallest Man On Earth.” - 3voor12

Anne Soldaat & Yorick van Norden

Yorick van Norden verraste vorig jaar op het Singer-songwriter Festival vele bezoekers en werd met een daverend applaus beloond. Dit jaar komt hij op veelvuldig verzoek terug: samen met Anne Soldaat! De twee schelen een generatie, maar delen een fascinatie voor muziek uit de jaren ’60 en ’70, de bloeiperiode van de popmuziek. “Anne en ik laten zowel elkaar als het publiek kennis maken met elkanders werk en de vergeten juwelen van onze ‘unsung heroes’. Helden die als nadelig gevolg van canonisering van de popmuziekgeschiedenis nogal eens over het hoofd worden gezien," aldus Yorick.  En dat is ook wat ze vanavond zullen doen, natuurlijk aangevuld met eigen werk. Het zijn in elk geval altijd ‘liedjes met een verhaal’.

Albums

Yorick van Norden bracht in 2015 zijn alom geprezen debuut Happy Hunting Ground uit en werd uitgeroepen tot NPO Radio 2 Talent. In 2018 volgde zijn opvolger The Jester.  
Anne Soldaat bracht in 2015 zijn vierde soloalbum uit: Talks Little, Kills Many. Eerder was hij als gitarist, zanger en songschrijver actief in de band Daryll-Ann en speelde hij bij Tim Knol en Clean Pete.

Roos Blufpand

Volgens Roos liggen liedjes overal voor het oprapen. Niet zo gek dus dat zij in 2011 besloot om het theater in te duiken en vanachter haar piano te bezingen wat ze allemaal oppikt en meemaakt. In mei 2014 verscheen haar debuut Ik ben uit, waarmee ze ook op radiostations als 3FM, Radio 1, Radio 2 en Veronica werd uitgenodigd. Ze deelde het podium al met Caro Emerald, Blaudzun, Paul de Munniek, Jenny Arean, Theo Nijland… Roos is geboren om op het podium te staan. Samen met haar muzikanten maakt ze iedere show tot een belevenis vol indrukwekkende liedjes die niet alleen aanstekelijk zijn, maar je ook aan het denken zetten.

Kleed me uit

Op 9 februari 2019 is de release van het nieuwe album Kleed me uit. Met indringende teksten op beats en grooves, synths en diepe bassen, laat Roos zien wie ze nu is. Haar sprankelende stem wordt omlijst door duistere elektronische soundscapes. Ze is duidelijk geïnspireerd door onder meer de eigenzinnige Bjork en powerwoman Fever Ray. Roos neemt je mee in haar wereld. Maar als je uitgedanst bent moet je zelf weer de weg terugvinden. Roos = Roos, dat kun je niet uitleggen. Dat moet je gewoon zelf ervaren.