De Tamboer

Musical brengt rijkdom van Drenthe dichterbij de Drent

7 april 2016

Drenthe speelt de hoofdrol in de gloednieuwe musical Addergebroed – Het Leven van Johannes van Lier. De muziektheaterproductie wordt een moderne verbeelding van het historische verhaal over de 18e eeuwse Drentse belastingontvanger Meester Johannes van Lier. De musical werpt een eigentijdse blik op het rijke verleden van de provincie Drenthe en is onderdeel van het overkoepelende project Rijkdom van Drenthe. Vanaf mei 2017 is Addergebroed in diverse Drentse theaters te zien, ook in De Tamboer en wel op zaterdag 3 juni 2017. Klik hier om kaarten te bestellen.

Muziek van Tangarine
Het scenario en de muziek van dit project zijn volledig nieuw en worden geschreven door een interessante combinatie van een ervaren schrijver en bekende componisten. Het succesvolle Folkduo Tangarine verzorgt de muziek, terwijl de schrijver/regisseur Koen van Dijk, o.a. bekend van de musicals Amandla! Mandela en Cyrano, de regie op zich neemt. Met de musicalster Tony Neef, o.a. bekend van zijn rollen in Miss Saigon en Sonneveld zal de productie garant staan voor een boeiend verhaal van hoogstaande kwaliteit.

Johannes van Lier
Addergebroed dompelt inwoners van Drenthe onder in de verhalen van hun provincie. Verhalen die niet even bekend zijn, maar des te meer bijdragen aan de trots van de Drent. Centraal in de musical staat Johannes van Lier. In het Drenthe van de 18e eeuw behoort hij tot de elite van de provincie. Daarnaast houdt hij zich bezig met zijn passies: wetenschap en natuur. Maar terwijl van Lier werkt aan een publicatie van zijn wetenschappelijk onderzoek naar slangen, raakt hij zelf verwikkeld in een politieke slangenkuil.

Rijkdom van Drenthe
De musical vormt het hart van het overkoepelende project Rijkdom van Drenthe dat wordt geïnitieerd door Tresore Producties, in samenwerking met het Drents Museum dat sinds 2013 het leven en huishouden van Johannes van Lier centraal stelt in de presentatie Het Grootste Poppenhuis van Nederland. Rijkdom van Drenthe kent een brede programmering, waarin diverse Drentse culturele instellingen en lokale ondernemers de handen ineen slaan. Door deze cross-sectorale samenwerking worden de culturele activiteiten uitgebreid naar een totaalervaring. Een communityproject, voor, door en over Drenthe.


Meer informatie ook op addergebroed.nu