De kaartverkoop van theaterseizoen 2024-2025 is gestart!

De Tamboer

De Tamboer trakteert: 5 voor 50

1 februari 2017

Op 21 april 2017 bestaat Theater De Tamboer vijftig jaar. Een prachtige mijlpaal die het theater samen met Hoogeveen wil vieren. 2017 is daarom uitgeroepen tot jubileumjaar, waarin De Tamboer iedere maand een speciale actie of aanbieding aankondigt. In februari trakteert De Tamboer 5 voorstellingen voor slechts € 50,-! Het passe-partout geeft toegang tot de voorstellingen Frisse Nostalgie, De Deeldeliers, Appels met Peren, Boeing Boeing en Dejima-Siebold’s liefde.  De passe-partouts zijn vanaf vandaag verkrijgbaar via deze pagina of aan de kassa van De Tamboer.

De Deeldeliers

Vrijdag 24 februari laten De Deeldeliers het publiek swingen en wegdromen op de klanken van overheerlijke (soul)jazz van de afgelopen honderd jaar. De Rotterdamse nachtburgemeester, dichter, drummer, dj en jazzkenner Jules Deelder maakt muziek en brengt anekdotes en vlijmscherpe poëzie. Geen opsmuk of flitsend decor, maar onder de bezielende muzikale leiding van dominee en toetsenist Bas van Lier wordt het een voorstelling vol passie voor jazz.

Frisse Nostalgie

Vrijdagavond 3 maart komen Haye van der Heyden en Erik Brey (Purper) met een muzikaal uur vol populair Nederlands cultuurgoed. Ruim veertig amusementsliedjes, gedichten en sketches komen in sneltreinvaart voorbij, de hoogtepunten uit hun eerdere theaterprogramma’s.

Appels met Peren

Vrijdag 10 maart presenteert Monique Brouwer drie nieuwe acts voor wie niet kan kiezen, maar wil delen. Voor wie niet kan kiezen uit het enorme theateraanbod, of niet durft te gokken. Op deze avond ziet u cabaretier Aron Elstak, de Brabantse komiek Steven Brunswijk en singer-songwriter Maame Joses. Maak kennis met deze nieuwe namen!

Boeing Boeing

Riemen vast, het is lachen geblazen op vrijdag 31 maart. Een prachtige cast met onder meer Arijan van Bavel, Mariska van Kolck en Bas Muijs spelen de spetterende komedie Boeing Boeing. Het stuk van Marc Camoletti speelt zich af in de jaren zestig, wanneer de rijke vrijgezel Bernard de tijd van zijn leven beleeft met drie verschillende stewardessen. Maar de komst van een gloednieuwe, snelle Boeing 747 gooit zijn strakke vluchtschema helemaal in de war en hilarische verwikkelingen volgen.

Dejima, Siebold’s liefde

Vrijdag 12 mei is de eerste concertante uitvoering van wat later de kameropera Dejima, Siebold’s liefde van componist Rijndert van Woudenberg zal worden. Het is de geschiedenis van de Duitse arts en wetenschapper Philipp Franz Balthasar von Siebold, rond 1823 op de Nederlandse handelspost Dejima in Nagasaki, Japan verbleef. Het is het verhaal van een avonturier die als enige met regelmaat in het hermetisch afgesloten Japan op het vasteland komt. Een opera met de ingrediënten van een jongensboek: avontuur, succes, verraad, een scheepsramp en een verloren liefde. Voor de muziek in de opera is een combinatie van Nederlandse en Japanse traditionele instrumenten gebruikt. Het ensemble bestaat onder andere uit Naomi Sato op sho en saxofoon, Makiko Goto op Koto en Japanse zang en Jan Willem Baljet als bariton.
Deze voorstelling bestaat uit een lezing van de componist over zijn onderzoek naar Japanse traditionele muziek en de totstandkoming van de opera, gevolgd door het concert.