50 jaar Tamboer

21 april 2017

Op 21 april 2017 bestaat Theater De Tamboer 50 jaar! Een prachtige mijlpaal die het theater samen met Hoogeveen wil vieren. 2017 is daarom uitgeroepen tot jubileumjaar, waarin De Tamboer iedere maand een speciale actie of aanbieding aankondigt. Hou deze pagina in de gaten voor deze acties! 

Vul a.u.b. hier uw Gouden Ticket code in.

Acties

Januari actie: 50 stoelen voor Hoogeveen (actie afgelopen). 
Februari actie: 5 voorstellingen voor 50 euro. (actie afgelopen).
Maart: 50 stoelen voor Hoogeveen (actie afgelopen).
April: 50 jaar in april (actie afgelopen).
Mei: 50 stoelen voor Hoogeveen (actie afgelopen). 
Juni: 50 jaar in juni (actie afgelopen).
Juli & Augustus: De Tamboer trakteert op theaterposters.

De Tamboer roept iedereen op om oude foto's, verhalen en herinneringen te delen. Wie in juli een foto, herinnering of verhaal over het verleden van De Tamboer op onze Facebookpagina plaatst, ontvangt een theaterposter van een voorstelling uit het jubileumjaar.

Feestweekend

Theater De Tamboer vierde in het weekend van 21 april haar vijftigjarige bestaan. Zowel de voorstellingen als de gratis activiteiten waren een groot succes. In het hele weekend waren er 3000 bezoekers die het feest meevierden.

Het weekend werd vrijdag 21 april geopend met de onthulling van de Gaudí-bankjes, waar directeur Jan Werkhoven het eerste tegeltje op bevestigd heeft. Daarna werden er in een volle foyer herinneringen opgehaald aan 50 jaar Tamboer. In de avond toostten vele mensen mee op de verjaardag. De Verjaardagstoost werd geopend met kunstenaar Geert Oldenbeuving die live schilderde op prachtige muziek van Francois le Roux. Daarna werden er verjaardagsspeeches gegeven door onder andere Jan Werkhoven. In de andere zaal speelden The Brothers Timisela hun cabaretvoorstelling voor een volle zaal. Daarna was er een afterparty in de foyer met muziek van The Bluebettes.

Zaterdag tijdens de Kidsmiddag werd de pop Tambino gepresenteerd, de nieuwe mascotte van het Kindertheater. Kinderen deden die middag volop mee aan de vele activiteiten en workshops en ook de voorstellingen de GVR en Nijntje werden goed ontvangen. ’s Avonds speelde de Hoogeveense Harmonie met gasten en gaven The High Kings een geweldig concert. Ook daarna was er nog muziek op verschillende podia in De Tamboer van Duo Sonic, Balance, en meer bands uit Hoogeveen tijdens Hoogeveen Late Night met 500 bezoekers.

Het weekend werd afgesloten met een gezellige Drentse ochtend op zondag en in de middag een Theaterproeverij en de komedie De Vliegende Hollander van Theatergroep Het Nieuwe Masker.

Bovendien is er vanaf nu een mooi kunstwerk te bewonderen in De Tamboer. Vijftig kunstenaars uit Hoogeveen en omgeving maakten een klein schilderij. De schilderijen hangen aan vijf stalen kolommen in de hal van De Tamboer.

 


Deel via