De geschiedenis van De Tamboer begint in 1967. Het is een historie vol hoogtepunten. In 2017 vierde het theater haar vijftigjarig bestaan.
Tamboerzaal tijdens het Irish Festival
Singer-songwriter Festival in de Forumfoyer
Festival in de Forumfoyer, Blues 2018.
Bluesfestival 2019 in de Passagezaal
De lounge-opstelling van de Tamboerzaal in coronatijd.

50 jaar Tamboer

Feestweekend

Theater De Tamboer vierde in het weekend van 21 april 2017 haar vijftigjarige bestaan. Zowel de voorstellingen als de gratis activiteiten waren een groot succes. In het hele weekend waren er 3000 bezoekers die het feest meevierden.

Het weekend werd vrijdag 21 april geopend met de onthulling van de Gaudí-bankjes, waar toenmalig directeur Jan Werkhoven het eerste tegeltje op bevestigd heeft. Daarna werden er in een volle foyer herinneringen opgehaald aan 50 jaar Tamboer. In de avond toostten vele mensen mee op de verjaardag. De Verjaardagstoost werd geopend met kunstenaar Geert Oldenbeuving die live schilderde op prachtige muziek van Francois le Roux. Daarna werden er verjaardagsspeeches gegeven door onder andere Jan Werkhoven. In de andere zaal speelden The Brothers Timisela hun cabaretvoorstelling voor een volle zaal. Daarna was er een afterparty in de foyer met muziek van The Bluebettes.

Zaterdag tijdens de Kidsmiddag werd de pop Tambino gepresenteerd, de nieuwe mascotte van het Kindertheater. Kinderen deden die middag volop mee aan de vele activiteiten en workshops en ook de voorstellingen de GVR en Nijntje werden goed ontvangen. ’s Avonds speelde de Hoogeveense Harmonie met gasten en gaven The High Kings een geweldig concert. Ook daarna was er nog muziek op verschillende podia in De Tamboer van Duo Sonic, Balance, en meer bands uit Hoogeveen tijdens Hoogeveen Late Night met 500 bezoekers.

Het weekend werd afgesloten met een gezellige Drentse ochtend op zondag en in de middag een Theaterproeverij en de komedie De Vliegende Hollander van Theatergroep Het Nieuwe Masker. 

Bekijk een deel van het optreden van Balance.