Tijgerorkest - CulTinair - 2024 in De Tamboer
  • kids
  • muziek

Tijgerorkest - biografie

Naam
Tijger Orkest
Leden
Yalan Lips, Maarten Bokslag en Berend Jan van Zwieten
Website
tijgerorkest.nl

Tijger Orkest in De Tamboer

Het Tijger Orkest, de krachtige voortzetting van de succesvolle DONS Band, is dé hit voor kinderen op CulTinair! Ontstaan uit DONS Opvang in Amsterdam Zuid, heeft de band onder leiding van producer Lode de Roos jaar na jaar fantastische muziek gemaakt. Nu staat het Tijger Orkest op eigen benen, ondersteund door Buro Bannink, en bouwt gestaag aan nieuw werk.

Met liedjes die kinderen in de basisschoolleeftijd aanspreken, laat het Tijger Orkest zich inspireren door verschillende muziekstijlen en schoolthema’s, altijd met een vleugje humor. Hun akoestische aanpak onderscheidt hen: geen geslepen beats of gelikte vocoders, maar pure, ongefilterde muziek. Het Tijger Orkest is het muzikale equivalent van de VPRO voor kindermuziek!

Het Tijger Orkest is een bekend gezicht op festivals en maakt van elk optreden een muzikaal feest voor de hele familie. Dit seizoen breiden ze hun horizon uit naar het theater en scholen, waar ze niet alleen optreden, maar ook workshops aanbieden. Deze workshops brengen de magie van muziek rechtstreeks de klas in, onder leiding van geschoolde kunstvakdocenten.

Mis de kans niet om het Tijger Orkest live te zien op CulTinair Hoogeveen. Het belooft een middag vol plezier en muziek te worden voor jong en oud!

Anderen bekeken ook

CulTinair Hoogeveen - Geschiedenis