De kaartverkoop van theaterseizoen 2024-2025 is gestart!

In 2019 stond Anneke van Giersbergen in De Tamboer met haar show Inchecken
  • muziek

Anneke van Giersbergen - Biografie

Naam
Anneke van Giersbergen
Geboortedatum
8 maart 1973
Geboorteplaats
Sint-Michielsgestel
Awards
Edison Music Award met The Gathering, Duiveltje (Nationaal Pop Instituut)

Foto: Mark Uyl

Anneke van Giersbergen in De Tamboer

Zaterdag 7 januari 2023 bracht Anneke van Giersbergen een ode aan Kate Bush in De Tamboer. Eerder stond ze ook al in De Tamboer, met een programma vol eigen werk en een eerbetoon aan haar tieneridolen. 

Anneke zingt Kate Bush

“Niemand zou je de muziek van Kate Bush toevertrouwen, behalve Anneke van Giersbergen.” Deze tweet van een bezoeker van haar soloconcert, zette Anneke aan het denken. De zangeres ontdekte de muziek van Kate Bush als tiener, vooral het album Hounds of love werd grijsgedraaid. De bewondering voor de eigenzinnige Bush bleef altijd.

Met haar vierde theatertournee bracht Anneke van Giersbergen een prachtige ode aan Kate. Ze gaf de liedjes een persoonlijke, creatieve draai, maar verloor de authenticiteit van de Kate Bush songs daarbij nooit uit het oog. Daarom was dit een unieke gelegenheid voor Kate-fans om haar oeuvre weer eens live te horen!

Inchecken

In 2019 vierde Anneke met Inchecken haar 25-jarige muziekcarièrre! Ze zong akoestische uitvoeringen van 25 jaar songs. Voor haar vaste volgers werd het een feest der herkenning, maar voor nieuw publiek was dit een verrassende kennismaking.

De nieuwe Madonna

Ook in 2016 stond Anneke in De Tamboer! Tijdens dit concert kwamen de songs van haar tieneridolen voorbij, niet in cheesy jaren-tachtig-uitvoering, maar in stijlvolle akoestische jas.

Biografie van Anneke van Giersbergen

Na 13 jaar succes met haar band The Gathering, besloot Anneke van Giersbergen in 2007 dat het tijd was voor iets nieuws. Onder de naam Agua de Annique bracht ze een aantal albums uit, die goed werden onthaald door pers en publiek. Ook werkte ze samen met bevriende muzikanten als Anathema, Devin Townsend en Within Temptation.

In 2012 bracht ze voor het eerst een album uit onder haar eigen naam: Everything is Changing. En alles veranderde ook, want het album werd genomineerd voor twee Edison Awards. Met het daarop volgende album Drive toerde Anneke samen met haar band in meer dan 25 landen in Europa en Amerika. Ze zette zichzelf daarmee ook internationaal als solo-artieste op de kaart.

Anderen bekeken ook

Nits - Biografie

Handsome Poets - Biografie

Jannes - Biografie

Anúna - Biografie