In 2019 stond Anneke van Giersbergen in De Tamboer met haar show Inchecken
  • muziek

Anneke van Giersbergen - Biografie

Naam
Anneke van Giersbergen
Geboortedatum
8 maart 1973
Geboorteplaats
Sint-Michielsgestel
Awards
Edison Music Award met The Gathering, Duiveltje (Nationaal Pop Instituut)

Foto: Mark Uyl

Anneke van Giersbergen in De Tamboer

Inchecken

In 2019 vierde Anneke met Inchecken haar 25-jarige muziekcarièrre! Ze zong akoestische uitvoeringen van 25 jaar songs. Voor haar vaste volgers werd het een feest der herkenning, maar voor nieuw publiek was dit een verrassende kennismaking.

De nieuwe Madonna

Ook in 2016 stond Anneke in De Tamboer! Tijdens dit concert kwamen de songs van haar tieneridolen voorbij, niet in cheesy jaren-tachtig-uitvoering, maar in stijlvolle akoestische jas.

Biografie van Anneke van Giersbergen

Na 13 jaar succes met haar band The Gathering, besloot Anneke van Giersbergen in 2007 dat het tijd was voor iets nieuws. Onder de naam Agua de Annique bracht ze een aantal albums uit, die goed werden onthaald door pers en publiek. Ook werkte ze samen met bevriende muzikanten als Anathema, Devin Townsend en Within Temptation.

In 2012 bracht ze voor het eerst een album uit onder haar eigen naam: Everything is Changing. En alles veranderde ook, want het album werd genomineerd voor twee Edison Awards. Met het daarop volgende album Drive toerde Anneke samen met haar band in meer dan 25 landen in Europa en Amerika. Ze zette zichzelf daarmee ook internationaal als solo-artieste op de kaart.

Anderen bekeken ook

Orkest van het Oosten Nieuwjaarsconcert 2020

Orkest van het Oosten - Geschiedenis

Ilse DeLange stond op 31 oktober en 1 november 2019 tweemaal voor een bomvolle zaal in De Tamboer met haar New Amsterdam Theatertour!

Ilse DeLange - Biografie

De Tribute To The Cats Band trekt nog altijd overal bomvolle zalen met hun eerbetoon aan The Cats en de vele hits, zoals Lea, Why, Marian, Times Were When en de wereldhit One Way Wind.

Tribute To The Cats Band - Biografie

Sioen plays Graceland

Sioen - Biografie