Shantymuziek, Irish folk en pop zijn dé ingrediënten voor de nummers van Ancora. Kenmerkend aan dit trio is de robuuste sound en het aanstekelijke sfeertje. Tijdens Wind in de zeilen slagen de drie mannen er dan ook wederom in om het publiek optimaal te vermaken.
  • muziek

Ancora - Biografie

Naam
Ancora
Leden
Patrick Jongschaap, Harm Wolters, Patrick van Bree
Opgericht
2013
Awards
Koos Alberts Award voor beste live-act (2015 & 2016)
Website
ancora.nu

Binnenkort in De Tamboer

wo 26 januari 2022 19:30
Bestel
wo 26 januari 2022 21:30
Bestel
do 27 januari 2022 19:30
Bestel
do 27 januari 2022 21:30
Bestel

Ancora in De Tamboer

Op woensdag 26 en donderdag 27 november 2022 staat Ancora met hun voorstelling Wind in de zeilen in Theater De Tamboer in Hoogeveen. 

Wind in de zeilen

Wind in de zeilen is een toepasselijke titel, want na een turbulent 2018, gaat het weer goed met Patrick van Bree, Patrick Jongschaap en Harm Wolters die samen Ancora vormen. Het trio gaat er weer vol goede moed en optimisme tegenaan en neemt het publiek mee!

Over Ancora

In 2013 zag Ancora, bestaande uit het trio Patrick van Bree, Patrick Jongscaap en Harm Wolters, het levenslicht. Met Edwin van Hoevelaak als mentor en producer en Jan Keizer en zijn zoon Louis als tekstschrijvers werd er meteen gewerkt aan een album: Vrij als de wind. Hierop liet Ancora hun unieke sound horen; een combinatie van traditionele Shantymuziek, Irish folk en pop met een prominente rol voor harmonieuze vocalen. Niks geen stoffig imago en mannen in zeemanskledij, maar een moderne en robuuste sound.

Dat dit meteen aansloeg bleek wel toen hun debuutalbum/muziekspecial op nummer één binnenkwam in de GFK Album Charts. Dit succesvolle resultaat, dat nog eens werd versterkt door een aantal volop gedraaide singles, smaakte naar meer. Vol enthousiasme bouwde Ancora dan ook voort op deze basis.

In 2015 brachten de mannen hun tweede album uit, genaamd: Voorbij de horizon. Ook voor dit album werd weer alles uit de kast gehaald. De hoge kwaliteit van beeld en geluid resulteerde wederom in een nummer één positie in de albumcharts. 

Hun derde album Door weer en wind verscheen op 9 september 2016. Naast het album werd er ook hard gewerkt aan filmopnamen voor de bijbehorende dvd. Wederom van hoogstaande kwaliteit, zoals inmiddels gewend van Ancora en hun team. Het plezier spatte van het album af en met nummers als Vliegende HollanderDansen in de stormJaren en Dorpscafé is het karakteristieke Ancora te horen. Al laat de band ook een andere kant van zichzelf zien. Onder andere met de ballad Vertellen dromen de waarheid.

Een vierde album laat nog even op zich wachten, maar inmiddels heeft Ancora verder gebouwd aan hun repertoire met nummers als: Alle trossen los en We zullen haar ooit vinden.

Anderen bekeken ook

Op vrijdag 25 oktober 2019 stond Johnny de Mol in De Tamboer met zijn voorstelling Hier is de mol!

Johnny de Mol - Biografie

 In theaterseizoen 2018 - 2019 stond Freek de Jonge weer helemaal alleen op het toneel met zijn voorstelling De Suppoost.

Freek de Jonge - Biografie

Ilse DeLange stond op 31 oktober en 1 november 2019 tweemaal voor een bomvolle zaal in De Tamboer met haar New Amsterdam Theatertour!

Ilse DeLange - Biografie

25 jaar na zijn eerste theatertournee, bezoekt Frans Bauer opnieuw de mooiste theaters van Nederland waaronder De Tamboer. Onder begeleiding van zijn vaste orkest, de Holland Show Band, wordt het genieten van een oergezellige avond vol Hollandse hits, spektakel en de gulle lach van Frans!

Frans Bauer - Biografie