Team De Tamboer - Pieter-Bas

Team De Tamboer - Pieter-Bas

"Met het hele team zetten we altijd weer iets moois neer voor ons publiek, iedereen draagt daar op zijn eigen manier aan bij"

In onze rubriek Team De Tamboer stellen we iedere maand één van onze collega's voor! Zij vertellen over hun werk bij het theater en delen herinneringen. Directeur Pieter-Bas Rebers vertelt over zijn functie bij het theater en poppodium.

"Wanneer we voorstellingen hebben, ontvang ik de artiesten vaak wanneer ze aankomen in het theater. Het is altijd goed en leuk om ze persoonlijk te verwelkomen. Vooral terugkerend contact met een artiest die vaker komt vind ik leuk. Zo bouw je echt een band op met zo’n artiest of gezelschap.

Ik krijg veel positieve reacties van spelers en gezelschappen dat ze het zo fijn vinden om bij ons te spelen, dat is natuurlijk erg leuk om te horen. Ze laten ons vaak weten dat ze zich zo welkom voelen en in de watten voelen gelegd achter de schermen.

Als directeur heb ik heel veel voorstellingen bezocht in De Tamboer. De laatste voorstelling van Stef Bos vond ik erg fraai. Ik had hem nog niet eerder live gezien en was erg onder de indruk. Af en toe gebeurt er iets geks. Zo werd ik een keer geconfronteerd met het feit dat de dalmatiër van Wibi Soerjadi de kleedkamer uit was gelopen en zo spontaan het podium over liep tijdens de voorstelling!

Toen ik een show van het gezelschap Flip Fabrique bezocht, ontstond bij mij de liefde voor het genre cirque nouveau. Ik wilde graag meer met dat genre doen in Hoogeveen. We hadden voor het theaterseizoen 2020-2021 een mooie selectie voorstellingen naar Hoogeveen willen halen, maar helaas gooide corona daar roet in het eten. Maar dat ligt dus nog in het verschiet.

Het afgelopen jaar was ontzettend hectisch en vaak teleurstellend. Ik merkte dat we heel erg kwetsbaar zijn als organisatie, dat je niet alles kunt voorzien. Sommige dingen overkomen je gewoon en dat voelt machteloos. Ik heb wel ervaren dat we toch goed functioneren als team. We zijn een kleine organisatie en daarom heel erg op elkaar aangewezen. De lijnen zijn kort, dat is mooi en fijn.

Mijn eigen agenda is nog nooit zo leeg geweest als het afgelopen jaar. De weken leken daardoor veel meer op elkaar. Ik merkte wel dat je gemakkelijker dingen kunt plannen, dankzij die ruimte in je agenda. Maar iemand zei tegen mij: “ik ontmoet geen vreemden meer.” Dat vond ik een treffende omschrijving voor de coronaperiode. Ik mis de reuring in het gebouw en ik denk dat iedereen echt weer aan toe is aan het ondernemen van leuke activiteiten.

We werken in een sector waarin mensen voor hun plezier komen. Ik vind het mooi dat cultuur mensen ook iets extra’s geeft. Iedereen weet dat bewegen goed is voor je lichaam, maar cultuur doet iets met je geest. Dat wordt helaas niet altijd zo gezien, maar ik ben er echt van overtuigd dat cultuur je verder brengt en verrijkt."

Eerste deel van het interview gemist?