Team De Tamboer - Femke

Team De Tamboer - Femke

"Mijn baan is beslist niet saai te noemen"

In onze rubriek Team De Tamboer stellen we iedere maand één van onze collega's voor! Zij vertellen over hun werk bij het theater en delen herinneringen. Femke vertelt over haar werkzaamheden voor de afdelingen personeelszaken en gebouwenbeheer.

"Vierentwintig jaar geleden ben ik bij De Tamboer begonnen als toneeltechnicus. Het was net na de opening van de nieuwbouw in 1997 en er was een vacature bij de techniek. Ik heb de MTS gedaan in Doetinchem, omdat ik eigenlijk geen idee had wat ik wilde studeren na de havo.

Op een gegeven moment sprak ik iemand die de MTS had gedaan en stage had gelopen bij de schouwburg in Doetinchem. Dat leek me zo leuk, dat ik daarom de technische opleiding heb gevolgd. En het lukte! Mijn beide stages kon ik in het theater doen bij de techniek. Daarna heb ik nog bijna twee jaar als zzp’-er gewerkt voor bandjes, beurzen en dergelijke. Totdat er dus een vacature in Hoogeveen kwam.

Van tevoren had ik nooit verwacht dat ik hier zoveel jaren later nog steeds zou werken. Maar het voelt niet als een lange tijd. Voor mijn gevoel heb ik meerdere kansen gekregen, toevallig binnen hetzelfde bedrijf. Na de techniek ben ik in 2005 terecht gekomen op de afdeling personeelszaken. Dat doe ik nu nog steeds. Daarnaast ben ik sinds 2010 ook verantwoordelijk voor gebouwenbeheer.

De Tamboer is gewoon een veel te leuk bedrijf! En er is in die 24 jaar zo ontzettend veel gebeurd. Heel veel leuke en natuurlijk af en toe ook minder leuke dingen. Het is beslist een bijzonder bedrijf. Alle ups en downs horen bij de theaterwereld denk ik. Maar het zijn vooral de mensen die hier werken die het zo bijzonder maken.

Bij een groot bedrijf zou ik me denk ik snel gaan vervelen, omdat je vaak een hele duidelijke en afgebakende taak hebt. Bij De Tamboer heb je veel vrijheid in je functie. Je kunt verschillende dingen doen. Er wordt verantwoordelijkheid van je gevraagd, maar je krijgt dus ook veel ruimte. Dat geldt zowel in je werkzaamheden als voor je eigen ontwikkeling."