De kaartverkoop van theaterseizoen 2024-2025 is gestart!

Waylon - Gewoon Willem - 2023 in De Tamboer
Waylon - Gewoon Willem - 2023 in De Tamboer
Waylon - Gewoon Willem - 2023 in De Tamboer

Waylon

Gewoon Willem

Een oer Hollandse naam; een naam voor een koning..

..Maar ook voor één van Nederlands grootste muzikale talenten, die besloot zijn naam te veranderen in Waylon. De man die het als een persoonlijke missie zag om country naar Nederland te halen. Om het in het zuiden van Amerika ontstane levenslied naar de Lage Landen te brengen met als één van de hoogtepunten; een tweede plek op het Eurovisie Song Festival met Calm after the Storm.

De Lage Landen die hem echter steeds beter passen. Uiteindelijk is hij ook ‘Gewoon Willem’, een man uit de Apeldoornse klei getrokken! Daar lag dan ook de basis van zijn eigen levenslied. Al die jaren zong hij dit in een andere taal maar dat vindt hij niet langer nodig. Het schrijven en uitbrengen van zijn eerste Nederlandstalige album is een eerbetoon aan zijn wortels. Gewoon Willem heet dan ook zijn nieuwe album. Want gewoon is hij ook altijd gebleven. 

Samen met de dichters van IOS (Is Ook Schitterend), Joost Marsman, Sander Rozenboom en poëet Han Kooreneef, heeft hij prachtige Nederlandse teksten op mooie melodieën gemaakt. Simpel en diep. Een album dat om uitleg vraagt. In zijn theatershow geeft hij tekst en uitleg. 

Van Robert Long tot Andre Hazes, alle grote Nederlandstalige zangers van de afgelopen 75 jaar komen voorbij. Een koninklijke naam verdient een groot podium: ‘Gewoon Willem’! Niets meer maar zeker niets minder.

Meer weten? Check waylon.nl

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de klantenservice bereiken?

Waar kan ik parkeren?