Uitdagend - Gooi en Smij Circus - 2022 in De Tamboer
Uitdagend - Fifi - 2022 in De Tamboer
Uitdagend - The Time Machine Travellers - 2022 in De Tamboer

U!TdagenD Hoogeveen

Opening cultureel seizoen

Opening cultureel seizoen

De Tamboer, Het Podium, Bibliotheek Hoogeveen, Scala Centrum voor de Kunsten en de Vrienden van De Tamboer openen het culturele seizoen geheel volgens traditie met U!TdagenD Hoogeveen. Laat je tijdens dit gezellige weekend verrassen door bijzonder straattheater, muziekoptredens en kindertheater. Dit jaar vindt U!TdagenD plaats op het Tamboerplein, rondom het Museumlaantje en in de Beeldentuin. Het dagprogramma is GRATIS, voor het betaalde avondprogramma koop je hier een kaartje.

Bekijk hier de timetable van het dagprogramma.

Tamboerplein

Geniet van sprankelend straattheater op het Tamboerplein. Een startschot, ronkende motoren, wervelend commentaar: met fraaie Classic Car boliden brengt TukkersConnexion een ode aan de automobielhistorie. Pas maar op, je bent zomaar onderdeel van de pitstop, waar de champagne vloeit, banden worden gewisseld en er wordt gedanst: alle remmen los!

Even verderop ontmoet je Hendrik van Craie de Trottoir. Met slechts een koffer en een paar stukjes stoepkrijt vermaakt hij jong en oud met mime en clownerie. De Rode Lantaern is een nostalgische verschijning met een verrassend modern geluid: de ouderwetse speelman is terug als eenmansorkest.

The Time Machine Travellers maken het onvoorstelbare mogelijk: wees getuige van hun tijdreizen via de speciale timeviewers en reis mee naar het verleden en de toekomst. Je beland ook in de vrolijke straattheatershow Fifi, van Het Wandelend Huis. Fifi en Camilla reizen de wereld rond met hun circusact.

Welkom in de Circus Factory! In deze gezellige workshop leer je rijden op een eenwieler, koordlopen, bordje draaien, jongleren met ballen, ringen en kegels en nog veel meer. Ben jij een getalenteerde circusartiest in de dop?

Beeldentuin

Op het hoofdpodium in de Beeldentuin spelen tussen 11.00 en 16.15 uur diverse acts. Ondertussen kijk je ook de ogen uit bij de dansoptredens in de Beeldentuin. De dansers van TopFit, Dance Centre en Scala uit Hoogeveen lossen elkaar af op ‘de vloer’. Ze geven demo’s van streetdance- en hiphopstijlen. Een energie explosie!

Twee nieuwsgierige jongens reizen in de 8+ voorstelling Willem Junior terug in de tijd en ontmoeten de jonge Willem van Oranje. We hebben allemaal van hem gehoord, maar wat weet jij eigenlijk over hem? Ontdek het in deze energieke, humoristische voorstelling.

Orkestvereniging Hoogeveense Harmonie bewijst dat een harmonieorkest alle genres muziek kan spelen! Deze middag brengt het concertorkest vooral lichte en herkenbare muziek. Een voorproefje van het Grand Gala Classique dat op 12 november aanstaande te beleven is in Theater De Tamboer. Die avond treedt het orkest samen op met musicalster René van Kooten en het klassiek pianoduo Martijn en Stefan Blaak.

Laat je meevoeren door de klassieke muziek van het Scala strijkorkest van Hellen Hoorn, fluitiste Esmée de Haan en violiste Marilin Jonkman. De Musical Entertainment groep zingt favorieten uit het musicalrepertoire. Je hoort onder meer nummers uit Grease en The Greatest Showman.

The Fortunate Sons geven een voorproefje van hun concert in De Tamboer op zaterdag 22 oktober. Centraal staat 50 jaar rock-‘n-roll met de allergrootste hits van Creedence Clearwater Revival. Je waant je bij John Fogerty & co.

Podium Museumlaantje

Een swingende aftrap van je zaterdag. Scala Big Band onder leiding van Gerard Gerrits trakteert op een selectie bekende nummers uit het jazzrepertoire. Solisten zijn zangeres Linda Molenkamp en saxofonist Wim Koopman. Hippe Gasten maakt met gierende gitaren en pompende drums rock voor kinderen. Welkom in de wereld van muzikale stunts, crowdsurfen en Koning van de dansvloer. Komkommermaarbij!

Scala Musicalgroep Hoogeveen zingt de leukste liedjes uit Shrek de Musical. De 25-jarige Amerikaans-Nederlandse singer-songwriter Julia Zahra was op 18-jarige leeftijd de jongste winnares van the Voice of Holland. Ze geeft een voorproefje van haar soul-pop-liedjes, die ze ook op het Singer-songwriter Festival op 18 februari in De Tamboer ten gehore brengt.

Museumlaantje

In de tuin rondom het Museumlaantje zijn er tussen 11.00 en 17.00 uur doorlopend leuke activiteiten. Verwonder je over de prachtige creaties van ballonkunstenaar Jeroen van der Linden. Misschien ken je hem van het tv-programma Blow Up.

Breng een bezoekje aan Ruth’s Theaterhut, waar Dino zich verveelt. Al jaren. Eeuwen. Is het uitgestorven in Dinoland? Of lijkt dat alleen maar zo? Als je je fantasie gebruikt bij Het Pretkwartet in Dinoland kan er een heleboel, behalve je vervelen.

Wil je lekker de handen uit de mouwen steken? In Scala’s Vakantie Atelier liggen verf, kwasten, houtskool en klei klaar. Leef je uit bij Lotte en Jacomijn. Maak een kunstwerk van jouw mooiste vakantieherinnering of creëer samen met je vrienden of familie een groepsschilderij. Ook altijd een succesnummer: de graffitiworkshop van de urban arts afdeling van Scala. Hoe leuk is het om met verfspuitbussen jouw eigen kunstwerk te maken?

Geloof jij dat sprookjes bestaan? Na U!TdagenD vast wel, want je kunt er op foto met verschillende sprookjesfiguren. Even lekker bewegen? Zoek het springkussen op. En wil je weleens een ander gezicht? Laat dan je snoet schminken!

In The Great Holiday Escape ervaar je hoe het is om vast te lopen in taal. Stap jij de escape caravan binnen voor een mini-vakantie?

Forumfoyer

Vanuit de Forumfoyer starten drie intieme sessies van Tall Tales. Zet een koptelefoon op en ga mee op ontdekkingstocht langs de fysieke en numerieke wereld. 411 – 411 – 31 – 31 – 411. Het ziet er nu nog uit als een algoritme, wachtwoord of een geheimzinnige wiskundige code. Straks kijk jij met een vernieuwde blik naar je omgeving!

Hoofdstraat Noord

Stap binnen in het Montmartre van Kunstroute Hoogeveen. Kunst kijken, kunst kopen of zelf aan de slag. Een veelzijdig gezelschap van kunstenaars presenteert schilderkunst, fotografie, textiel en andere beeldende kunst. Je ziet ze live aan het werk. Meedoen? Je kunt vilten, een hoedje beschilderen en een minicursus tekentechniek volgen. Liever model? Dan kun je in een lijst op de foto.

The HQ-6 Digital Experience (LET OP: TIJDEN VERANDERD)

Tussen 12.00 en 15.00 uur welkom in Headquarter-6; HET Media Lab in Bibliotheek Hoogeveen. Maak een foto van jezelf of een vriend of vriendin in de Green Screen Studio en bewerk deze tot een indrukwekkend plaatje op de computers aan de Hexagon tafel. Plaats jezelf in een fictieve wereld met jouw favoriete personages uit series, films of games of duik in de VR-wereld om te kijken wat deze dimensie te bieden heeft. Daarnaast is er een Game corner waar je in gezelschap van mede-gamers kunt ontspannen met diverse games. Wie de tofste foto maakt en deze uploadt naar Instagram en de hashtags #hq6 #uitdagend gebruikt, maakt kans op een bol.com cadeaubon ter waarde van €50.

Avondprogramma 

U!TdagenD gaat ook in de avond nog lekker door, met een sfeervol tuinconcert van Anneke van Giersbergen en the Handsome Poets. Bestel je kaarten hier.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de klantenservice bereiken?

Waar kan ik parkeren?

Jouw bezoek aan De Tamboer