U!TdagenD 2023
U!TdagenD 2023
U!TdagenD 2023

U!TdagenD 2023

Het is al jarenlang de traditionele opening van het culturele seizoen in Hoogeveen: U!TdagenD. Op de podia in en rondom De Tamboer krijgen jong en oud een voorproefje van wat er allemaal borrelt en bruist in Hoogeveen. Van amateurs en regionale gezelschappen tot professionals, van dans, muziek, kindertheater en cabaret tot straattheater, er is voor ieder wat wils.

Bekijk hier het blokkenschema.

In dit wervelende ‘Van Gogh in Drenthe jaar’ vind je op U!TdagenD ‘Het Van Goghplein’. Voor de grote muurschildering op de flat aan de Dekkerspassage is van alles te beleven. Ook in de tuin van De Tamboer en langs het Museumlaantje is een bruisend programma met optredens, workshops en activiteiten voor kinderen. 

BELEEF HET VAN GOGHPLEIN

Vincent en De Kwakzalvers

Op het Van Goghplein kan Vincent zelf niet ontbreken. Dat hebben we geregeld met een levend standbeeld. Schrik niet als hij plotseling in beweging komt. Consternatie op het plein? Dat moeten De Kwakzalvers zijn. Iets met het trekken van een rotte tand… Ze zijn Nederlands en Belgisch kampioen levende standbeelden.

Grote Meesters en WOOW!

Je kunt niet om De Grote Meesters heen. Op grote hoogte verdienen ze hun geld met schilderkunst. Pikken ze jou eruit voor een snelportret?

Een bizar voertuig steekt zo nu en dan over. Het is de reizende loopband van WOOW! uit Italië. Deze grappenmakers vermaken je met hun show vol spel, beweging, dans en magie.

Poppenspel en street art

Ontdek ook Vincend, het allerkleinste achterneefje van Van Gogh. Deze marionet van Andrea van Sloterdijck is gespecialiseerd in het schilderen van zonnebloemen. En bewonder de street art van Marianne 3D painting. Speciaal voor U!TdagenD werkt ze aan een vrouw uit de serie landarbeiders die Van Gogh maakte in Drenthe.

Straatgoochelaar, De Troubadour en strijkorkest

Wonderen zijn het handelsmerk van Floris Sant. Vliegensvlug verdwijnen en verschijnen munten, bonen en balletjes, zweven stukken hout, smelten touwen aan elkaar en maakt een ring een vreemde reis. Met zijn gitaar, accordeon en fijne stem brengt De Troubadour nostalgische muziek. Het strijkorkest van Kunstenkorf voert je mee naar de tijd van Van Gogh. Je kunt zelf op de foto met tijdgenoten van de beroemde kunstenaar.

Van Gogh Art en Montmartre Kunst Collectief Hoogeveen

Bij Kunst Collectief Hoogeveen schilder je je eigen Van Gogh doekje. Dat krijgt een plek in de Van Gogh art piramide. Laat je even verderop verrassen door de werken van de kunstenaars van het collectief. En… er is koffie, thee en ijs!

TUIN TAMBOER | MUSEUMLAANTJE

Koffie met Piratenkoor ’t Zwarte Gat

Hoogeveen aan zee! De 46 zangers en accordeonisten van Piratenkoor ’t Zwarte Gat uit Zuidwolde voeren je mee op woelige baren. Onder leiding van dirigent Bert Koster brengen ze zeemansliederen, sfeer en gezelligheid. Liederen over afscheid nemen, vrouwen, drank, de zee en het verlangen naar de thuisreis. Van 10.30 tot 12.00 uur speciaal voor senioren. Er zijn zitplaatsen en er is gratis koffie en thee. Om 14.00 uur gaat het koor nog een keer los.

Urban Headquarter

Ontdek nieuwe werelden bij HQ6 en Urban Arts CultuurKlik. Hier spuit je graffiti kunstwerken in het echt of met VR. Je maakt beat producties die je op een DJ set draait. Of je maakt je eigen podcast of video. Laat je liever je stem horen? Leef je dan uit bij de Urban Karaoke.

Jongleerconcert SLJ en Silent Disco

In de foyer van De Tamboer is om 16.15 uur een jongleerworkshop. Wij dagen je uit!

Jazzband Kunstenkorf

Deze band met muziekdocenten van Kunstenkorf speelt fijne jazzklassiekers. Genieten! Ook van de stem, vrolijkheid en humor van zangeres Linda Molenkamp.

Saxofoonensemble Sax-a-Lot

Een swingend optreden van dit enthousiaste gezelschap met saxofoons in alle soorten en maten. Onder leiding van Gerard Gerrits spelen ze van pop tot klezmer tot klassiek.

High Moor Big Band & Deborah J. Carter

De swingende muzikale afsluiter van U!TdagenD. Onder leiding van Martin Oosterwijk brengen ze swing, pop, latin en funk. Internationaal zangeres Deborah J. Carter pakt je met haar prachtige stem en aanstekelijke enthousiasme helemaal in.

Dans Top Fit en Kunstenkorf

De dansers van Top Fit knallen elk jaar weer. Optredens vol energie en dancepower! De ballerina’s van Kunstenkorf brengen juist een romantisch sfeertje met klassiek ballet.

Yvonne Bijl draagt voor

Drents schrijfster en dichtster Yvonne Bijl uit Hoogeveen draagt voor uit eigen werk. Gedichten en korte, humoristische verhalen uit haar boek ‘De Baos en Ikke’.

De magie van musical met MMT producties

Muziek Musical Theater Producties Hoogeveen presenteert prachtige scènes en nummers uit 20 jaar Musicalgroep Hoogeveen. Ook maak je kennis met de cast van de nieuwe productie ‘Oliver’. Meedoen?

Speciaal voor kinderen

Zing lekker mee met de Musical Sing-A-Long van MMT. Er zijn ook workshops musical en dans waar je aan mee kunt doen. Laat je snoet schminken voor een andere look. Scoor je eigen ballondier of spuit zelf een graffiti kunstwerk bij Urban Headquarter. Je kunt op de foto met een sprookjesfiguur en stuiteren op het springkussen.

Bij Kunstenkorf

Weet je hoe leuk het is om zelf muziek te maken, te zingen of te dansen? Bij Kunstenkorf aan de Markt 5 kun je tijdens U!TdagenD allerlei muziekinstrumenten uitproberen. Bij de infokraam aan het Museumlaantje krijgt je informatie over muziek- en dansles.