Blaudzun tuinconcert, foto door Andreas Terlaak

Blaudzun

Tuinconcert

Het Podium en De Tamboer organiseren samen opnieuw een reeks tuinconcerten in de tuin van het theater. Heerlijk in de openlucht genieten van prachtige muziek onder het genot van een hapje en drankje.

Blaudzun komt naar Hoogeveen en zal in aangepaste bezetting een semi-akoestisch tuinconcert verzorgen. Daarbij zal hij songs van zijn eerdere albums vertolken, maar ook al een voorproefje geven van zijn nieuwe album, dat in januari 2022 zal verschijnen.

Na een periode van relatieve stilte maakte Blaudzun afgelopen maanden indruk op radio en tv met zijn single Real Hero. Het lied was onder meer Topsong bij het Nederlandse Radio 2 en kreeg veel airplay in Duitsland. Half juni dropte hij een tweede albumtrack: Running To Meet The Sundown. Na de zomer volgen nog enkele nieuwe songs.

Blaudzun brak door met Heavy Flowers (2012), waarvoor hij een Gouden Plaat en Edison ontving. Hij verkocht alle popzalen uit en speelde op gerenommeerde festivals in Nederland, België en Duitsland zoals Lowlands, Pinkpop, Hurricane, Pukkelpop en Rock Werchter. Na Heavy Flowers volgde Promises of No Man’s Land (2014), dat op nummer 1 in de Album Top 100 binnen kwam en een 3FM-Megahit, Hotshot op Studio Brussel en themasong bij de Olympische Winterspelen opleverde. Zijn laatste album, de trilogie Jupiter, werd in 2018 voltooid met _UP_ . Met Hey Now scoorde hij een Topsong op NPO Radio 2 en in dat jaar speelde Blaudzun op onder meer Pinkpop en Lowlands.

In Drenthe was Blaudzun enkele keren te zien en horen, zoals tijdens het Bevrijdingsfestival Assen in 2019. In Hoogeveen omringt hij zich met enkele muzikanten om in aangepaste bezetting een semi-akoestisch concert te verzorgen.

Meer weten? Check blaudzun.com

Veelgestelde vragen

Heb ik een toegangstest of vaccinatie nodig voor bezoek?

Welke coronamaatregelen gelden er bij het tuinconcert?

Mag ik roken tijdens het tuinconcert?

Mag ik staan en dansen tijdens dit concert?

Waar vindt dit tuinconcert plaats?