De kaartverkoop van theaterseizoen 2024-2025 is gestart!

The African Mamas - The Big Five - 2025 in De Tamboer

The African Mamas

The Big Five

vr 28 maart 2025 20:00 uur
Bestel
  • € 34,50 inclusief

Fotografie: Wim Lanser

The African Mamas met een ode aan The Big Five in De Tamboer

The African Mamas zijn terug met een nieuwe show en brengen een ode aan The Big Five van de Zuid-Afrikaanse muziek. Vijf toonaangevende artiesten, met ieder hun eigen voetsporen in de Afrikaanse muziek, worden in de spotlight gezet. Het belooft een muzikale belevenis te worden.

The African Mamas nemen je mee op een reis door het Zuid-Afrikaanse muzieklandschap, waarin tal van verschillende muziekstijlen aan bod zullen komen.

The Big Five

Miriam Makeba heeft op onnavolgbare wijze de muziek van Zuid-Afrika voor het voetlicht van de internationale muziek-arena gebracht. Pata Pata, Malaika, The Click Song… de lijst met hits is eindeloos. Brenda Fassie scoorde hits met Kuyoze Kuyovalwa en het emotionele Too Late For Mama. Bushi Mlongo schreef vooral nummers over het dagelijks leven in Soweto en stond erom bekend meestal blootvoets het podium te betreden. Haar vaak scherpe teksten werden beloond met een verbanning uit haar geboorteland, die ze deels in Nederland heeft doorgebracht. Ook Hugh Masekela heeft een groot gedeelte van zijn leven in ballingschap doorgebracht, maar natuurlijk kennen we hem vooral van een groot aantal indrukwekkende hits, zoals Stimela (Coal Train), Don’t Go Lose It Baby en Bring Him Back Home. Last but not least: het duo Letta Mbulu en Caiphus Semenya, met onsterfelijke nummers als Nomalanga en Not Yet Uhuru.

Met hun tomeloze energie en muzikaliteit maken The African Mamas van elke voorstelling een feest.

Met: Aveline Twala, Ntsiki Ndzume, Sthembiso Nkosi, Pamela Mpanza, Mapule Mathonsi, Nosipho Mtotoba, Aphiwe Dumeko en Melo Lesejane Band: KG Chuene, Sakhile Nkosi, Gama Mathonsi, Lungile Kunene en Sabelo Mgaga

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de klantenservice bereiken?

Waar kan ik parkeren?