Systir - The living light - 2023 in De Tamboer
De zangeressen van Systir beloven een hartverwarmende muzikale reis met de puurheid van de vrouwelijke stem. Er worden oeroude Ierse en IJslandse legenden bezongen, maar ook hymnes, krachtige liturgische gezangen en volksliederen.

Systir

The living light

Geniet van de heerlijke klanken van Systir

De zangeressen van Systir beloven een inspirerende, hartverwarmende muzikale reis met de natuurlijke kracht en puurheid van de vrouwelijke stem en oude verhalen gedrenkt in een wolk van betoverende klankkleuren. Ondanks de IJslandse naam, die ‘zuster’ betekent, is een deel van de zangeressen van de kersverse vrouwenformatie afkomstig uit het toonaangevende Ierse koor Anúna. Vanuit hun uiteenlopende achtergronden en muzikale stijlen, smelten hun individuele stemmen naadloos samen tot een verbluffend geheel. De vocale expressie is de drager voor het vertellen van universele verhalen.

Er worden oeroude Ierse en IJslandse legenden en mythologieën bezongen, zoals in het etherische lied The Song of a Selkie. Het repertoire omvat ook hymnes, krachtige liturgische gezangen en volksliederen, zoals de vertederende Spaanse ballad Duérmete Niño Hermoso. De virtuoze vocalisten nemen het publiek, onder artistieke leiding van Michael McGlynn, mee op reis door het landschap van de vrouwelijke stem. Een veelkleurig landschap, met een enorm bereik van tonen en klanken, waaraan iedere zangeres haar eigen unieke kleur en bezieling toevoegt.

Veelgestelde vragen

Waar kan ik parkeren?

Hoe kan ik de klantenservice bereiken?