Sven Hammond - 2023 in De Tamboer

Sven Hammond Big Band

Plays Ray Charles

Sven Hammond Big Band speelt in De Tamboer!

Hij was een pionier voor muziekgenres als soul, jazz, blues, rhythm & blues. Je kent hem van songs als Hallelujah, I Love Her So, I’ve Got A Woman, Here We Go Again, Unchain My Heart en Georgia On My Mind. We hebben het natuurlijk over Ray Charles. De Sven Hammond Big Band speelt Ray Charles in hun allereerste theatershow.

Sven Hammond Big Band plays Ray Charles

De Big Band onder leiding van Sven Hammond maakt een reis door de muzikale carrière van Ray Charles. Daarbij wordt uitgebreid stilgestaan bij het leven van de Amerikaanse pianist, componist, songwriter en zanger.

Hij was één van de allereerste muzikanten die zich liet begeleiden door een big band. Hij trad met grote regelmaat op het North Sea Jazz Festival in Den Haag/Rotterdam op. Als één van de eerste zwarte muzikanten die een groot publiek wist te bereiken speelde hij een belangrijke rol in de maatschappelijke discussie rondom kleur en diversiteit. Als kind werd hij blind door een glaucoom. De manier waarop hij omging met zijn handicap vormde voor velen een inspiratiebron.

De muzikanten van de Sven Hammond Big Band vertellen in deze theatershow met persoonlijke anekdotes waarom Ray Charles voor hen persoonlijk zo’n grote inspiratiebron was en is. En natuurlijk spelen ze de geweldige muziek die hem groot maakte.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de klantenservice bereiken?

Waar kan ik parkeren?