Spinvis - Soms breekt er en hart, soms blaft er een hond  - 2022 in De Tamboer

Spinvis

Soms breekt er een hart, soms blaft er een hond

Foto: Han Ernest

Spinvis komt naar De Tamboer

Het leven zit vol verrassingen en onverwachte wendingen. Vreselijke ervaringen, zoals mensen waar we afscheid van moeten nemen. Onbeduidende dingen, zoals een blaffende hond. Hoe blijf je staande in deze chaos? In zijn theatershow probeert Spinvis orde aan te brengen. Uiteraard speelt hij ook nummers van zijn laatste album 7.6.9.6. Pareltjes waarbij hij zoals altijd speelt met de Nederlandse taal.

Sinds 2001 kan popminnend Nederland niet meer om Spinvis (Erik de Jong) heen. Zijn debuut maakte een onuitwisbare indruk en zette een nieuw genre op de kaart: singer-sample-songwritermuziek. Na vele tours langs podia en theaters voor corona toert Spinvis in 2022 weer met band langs de theaters.

Spinvis heeft al vele prijzen achter zijn naam staan. Zo heeft hij in 2021 De Gouden Notenkraker van zijn vakgenoten gekregen, omdat hij live zo invloedrijk en toonaangevend is. Eerder ontving hij de Johnny van Doornprijs voor de Gesproken Letteren, de Zilveren Harp en de Annie M.G. Schmidtprijs.

Erik de Jong groeit op in een muzikale omgeving. Zijn moeder speelt Hawaïgitaar en ukelele en zijn vader gitaar. Op vijftienjarige leeftijd wordt De Jong het jongste bandlid in de punkband van zijn broer, Blitzkrieg en later The Duds. Als De Jong naar het conservatorium gaat om slagwerk te studeren komt hij tot de ontdekking dat hij niet echt een instrumentalist is. Hij stapt over op de richting arrangement en compositie. Daar raakt hij verslingerd aan elektronica en drumcomputers, de singer-sample-songwriter in hem was geboren.

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van De Tamboer.

Meer weten? Check spinvis.nl

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de klantenservice bereiken?

Waar kan ik parkeren?

Heavenmagazine.nl

"Steevast verankerd in prachtige liedjes zoals alleen Spinvis die maakt en geweldig vertolkt door zijn zeskoppig multi-instrumentaal ensemble dat van ieder nummer afzonderlijk weer een belevenis maakt. Een voorstelling die meer is dan zomaar een popconcert."

Jouw bezoek aan De Tamboer

NRC

"Het levert muziek vol inlevingsvermogen op, over menselijk contact dat soms vluchtig en dan weer diepgaand kan zijn. De hond die blaft en het hart dat breekt: ze kregen elk hun plek in een rijke, spannend vormgegeven voorstelling."