Shrek de musical - Scala 2022
  • musical

Shrek, de musical

een productie door de Scala Musicalgroep Hoogeveen

vr 17 juni 2022 20:00 uur
Bestel
za 18 juni 2022 15:00 uur
Bestel
za 18 juni 2022 20:00 uur
Bestel
  • Vanaf € 16,00 inclusief

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 juni speelt de Musicalgroep Hoogeveen de fantastisch familiemusical Shrek. LET OP: de middagvoorstelling op zaterdag 18 juni is speciaal voor kinderen.

De musical gaat over de grote, groene Oger: Shrek. Shrek woont al zijn hele leven in zijn eentje in een groot moeras. Hij kan daar leven zoals hij wil; lekker keihard boeren en scheten laten, zonder rekening te houden met anderen. Op een dag ziet hij ineens allerlei sprookjesfiguren in zijn moeras, waaronder Biggen, Varkens, Roodkapje, de Grote Boze Wolf, Pinokkio en een Heks. Hij is boos, want hij wil het liefst niet gestoord worden in zijn moeras. Ze zijn door ‘Lord Farquaad’ uit zijn Duloc verbannen en gedumpt in het stinkende moeras. Shrek besluit om verhaal te gaan halen bij deze kleine, gemene prins en wil de sprookjesfiguren helpen, zodat ze terug kunnen naar waar ze vandaan komen.

Tijdens zijn tocht door het bos, ontmoet hij een hysterische ezel, ‘Donkey’. Ze worden vrienden en samen gaan ze op avontuur want het probleem moet opgelost.

De Musicalgroep Hoogeveen bestaat sinds 2004 en speelde inmiddels 10 grote producties in Theater De Tamboer waaronder Guys and Dolls, The Wizz en als laatste in 2019 De 3 Musketiers. De cast bestaat uit 27 talentvolle amateurs uit de regio rond Hoogeveen. De reacties op de producties van Scala Musicalgroep Hoogeveen zijn vaak lovend. Jacques d’Ancona schreef met regelmaat ‘schurend aan het professionele’. Dat is waar de groep ook voor gaat. Eigen decor en kleding maken het toneelbeeld prachtig.

Shrek is een ideale musical voor jong en oud en dus de gelegenheid om met het hele gezin uit te gaan.

Hoofdrollen

  • Gertjan Veenstra als Shrek
  • Yoanique Hillen als Fiona
  • Bas Meekhof als de Ezel
  • Arnoud Hadders als Lord Farquaad

Shrek, de musical is een productie van Scala Centrum voor de Kunsten en Theater De Tamboer en de regie is in handen van Gerrit Jan Rutgers