Schaatstheater Onderweg - 2024
Schaatstheater Onderweg - 2024
Schaatstheater Onderweg - 2024

Schaatstheater Onderweg

Een unieke mix van schaatsverhalen en muziek

Muzikale oud-klasgenoten uit Hoogeveen op het toneel in De Tamboer

Jan Vayne en Herbert Dijkstra, beiden op een vleugel, verzorgen een avondvullend programma, vol met orkest, een koor en schitterende pianomuziek en anekdotes uit de schaats en commentator carrière van Herbert Dijkstra.

Naast de genoemde gasten en orkest en koor komen drie oud-wereldkampioenen naar Hoogeveen. Allereerst de Hoogevener Jan Bols en de nu in de gemeente de Wolden/Hoogeveen woonachtige Harm Kuipers. Beide hebben veel betekend voor de schaatssport en sport in het algemeen voor Hoogeveen en heel Nederland, ze waren voorbeelden voor velen. De derde oud-wereldkampioen en olympisch kampioen die we verwelkomen op het podium is Sten Stensen uit Noorwegen, de belangrijkste concurrent van de drie Drenten in hun schaatsperiode. Sten Stensen is de beroemdste van de vier S-en uit de periode 1975-1981. (Stenshjemmet, Sjobrend en Storhold en Stensen).

Verder is ook Gert Jakobs te gast en vertelt met veel humor een aantal van zijn schaatsanekdotes.

Het programma wordt opgeluisterd met een uniek klassiek orkest en een violist, welke samen met Jan Vayne de avond muzikaal compleet maken. Met violist en oud-klasgenoot van Herbert en Jan, Adriaan Stoet. De opening wordt verzorgd door het Haydn Jeugd Strijkorkest; strijkers van 9 tot 19 jaar.

Veelgestelde vragen

Route en parkeren