Pink Floyd Project Return to The dark side of the moon - 2023
  • muziek

Pink Floyd Project

Return to the dark side of the moon

za 11 maart 2023 20:00 uur
Bestel
  • Vanaf € 39,50inclusief

Pink Floyd Project brengt een groots, visueel spektakel

Reis mee naar 1973, het jaar waarin Pink Floyd transformeert van underground band naar wereldact. Na het succes van de spectaculaire show The wall 40 years, schotelt Pink Floyd Project je nu een concert voor zoals Pink Floyd die 50 jaar geleden speelde.

De inspiratiebron? Het unieke Live at Pompeï concert, waarbij de band volop experimenteert met nummers als Obscured by clouds, Set the controls for the heart of the sun en Careful with that axe, Eugene. Het 23-minuten durende Echoes vormt de opstap naar de grote doorbraak van Pink Floyd: The dark side of the moon. In 2023 viert dit best verkochte album aller tijden zijn 50-jarig jubileum.

Pink Floyd Project speelt het klassieke album na de pauze integraal, inclusief de bekende Floyd-songs zoals Time, The great gig in the sky, Us and them en natuurlijk Money. Pink Floyd Project vormt de tijdloze Pink Floyd-sound opnieuw om tot een groots, visueel spektakel.

Experimenteren

Syd Barrett was als mede-oprichter heel bepalend voor de sound van Pink Floyd in de beginjaren. Na zijn vertrek, begon de band in 1968 aan een experimentele, muzikale zoektocht. Van lieflijke luisterliedjes tot elektronisch knip-en-plakwerk, van bluesrock tot dromerige psychedelica. Alle experimenten vallen samen in Echoes, het meesterwerk van Meddle. Deze plaat maakte de weg vrij voor Dark side of the moon, waarmee Pink Floyd zich definitief als wereldact van formaat vestigde.

The dark side of the moon

Roger Waters verwerkt op dit album spanningen die hij als rockartiest aan den lijve ondervindt. Zo schrijft hij over de snelheid waarmee het leven voorbij gaat, reizen, tijd, de dood, geld, menselijke tegenstellingen en gekte. Al snel na de release in 1973 wordt The dark side of the moon geprezen als grote mijlpaal in Pink Floyds oeuvre.

Vijftig jaar later is de impact van het album nog altijd groot. Wie kent niet de bekende hoes met het prisma of de hartslag aan het begin en einde van de plaat? Klassieke Floyd-tracks als Time, Money en Us and them keren jaarlijks terug in de Top 2000. De tijdloze teksten van Waters zijn zo concreet en universeel, dat ze nog steeds verschillende generaties aanspreken.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de klantenservice bereiken?

Waar kan ik parkeren?