Pé & Rinus goan weer lös
  • muziek

Pé & Rinus

goan weer lös!

do 04 november 2021 20:00 uur
Bestel
  • Vanaf € 24,50 inclusief

Peter de Haan en Frank den Hollander stonden in 2020 al veertig jaar samen op het podium. Het was namelijk 1980 toen ze voor het eerst als straatzangers Pé Daalemmer & Rooie Rinus in de Groningse Herestraat stonden. Het bleek een vruchtbare samenwerking die leidde tot bekende hits als Hoornse Plas, Hee Doe, Carnaval in’t Noorden en Alcohol. Deze nummers behoren tegenwoordig al bijna tot het Groninger erfgoed. Na uitstapjes via De Bende van Baflo Bill en Voorheen De Bende, treden Peter en Frank ook af en toe gewoon weer op als Pé & Rinus.

De mannen hebben hectische jaren achter de rug, zowel persoonlijk als muzikaal. Met hun vernieuwde begeleidingsband De Containers speelden ze in de uitverkochte Groningse poptempel Vera, tussen grootheden als Doe Maar en The Pretenders op Retropop en stonden ze twee keer op de Zwarte Cross.

Veertig jaar vriendschap en muziek, dat moet natuurlijk gevierd worden. Om te beginnen speelden Peter en Frank de stramheid van zich af in mooie cafés en dorpshuizen, waar het publiek kennis maakte met nieuw materiaal en natuurlijk de bekende hits.

Maar in het najaar van 2021 is het tijd om de theaters in te duiken. Samen met De Containers kijken de mannen terug op hun carrière. En er zijn natuurlijk genoeg onderwerpen om hen heen om lekker over te zingen. Want wat is na al die jaren nog steeds het leukste? Lekker samen over dat podium broezen. Dus kiek oet, want Pé en Rinus goan weer lös!

Met Peter de Haan op zang en gitaar, Frank den Hollander op zang, Herman Grimme op toetsen, Mervyn Gerds op basgitaar en Jetse Goris op slagwerk.

Veelgestelde vragen

Heb ik een toegangstest of vaccinatie nodig voor bezoek?

Welke coronamaatregelen gelden er in De Tamboer?

Hoe blijf ik op de hoogte van wijzigingen?

Veilig naar De Tamboer