Pavarotti meets Alberti  - foto Peter Putters - 2023 in De Tamboer
Pavarotti meets Alberti  - foto Peter Putters - 2023 in De Tamboer

Pavarotti meets Alberti

met Eric Reddet en Ad Knippels

Operaliefhebbers opgelet!

Operaliefhebber Willy Alberti grijpt zijn kans, als de jonge Luciano Pavarotti tijdens een van zijn eerste buitenlandse tournees Amsterdam aandoet, om de Italiaanse ster in levenden lijve te zien. Alberti wordt totaal omver geblazen door Pavarotti. Terwijl de zenuwen door zijn lijf gieren, spreekt hij hem aan. Wat volgt is een dialoog tussen twee emotionele zangers met een groot hart voor de opera en het levenslied.

Tijdens dit theaterconcert zingen ze hun hits met en voor elkaar. Hun overeenkomsten zijn veelbetekenend. Beiden groeiden op in armoede, met een vader die hen de liefde voor muziek bijbracht en hen stimuleerde om een carrière in de muziek te zoeken.

De voorstelling is gebaseerd op de (naar verluidt op waarheid gebaseerde) ontmoeting tussen de twee zangers na afloop van het concert van Pavarotti in 1978 in Amsterdam.

Luciano Pavarotti (1935-2007)

Pavarotti was één van de grootste tenoren uit de tweede helft van de vorige eeuw. Hij behoorde tot de zogenaamde Three Tenors, naast Plácido Domingo en José Carreras. Begaafd met een grote muzikaliteit en gevoel voor show, werd hij boven alles geprezen om zijn schitterende stem. De zanger groeide uit tot een icoon. Geen tenor na de Tweede Wereldoorlog wist met zoveel succes de kloof tussen populair en klassiek te overbruggen.

Willy Alberti (1926-1985, geboren als Carel Verbrugge)

Alberti treedt in de voetsporen van zijn vader, die bekend staat als de zingende kelner. Op 6-jarige leeftijd werd hij op het biljart gehesen om voor de cafébezoekers te zingen. In 1940 staat hij in Carré, als jongenssopraan in de operette Rosemarie. Een jaar later maakt hij zijn eerste plaatopname.

Eric Reddet

Eric is een van The Platin Tenors bij André Rieu. Als hij niet op tournee is, treedt hij op bij verschillende gezelschappen. Hij is een lyrische tenor uit Frankrijk, maar inmiddels woonachtig en werkzaam in Nederland. Gedurende de laatste drie jaar heeft Eric meer dan 300 concerten gegeven; als solist met Het Johann Strauss Orkest van André Rieu en op tournees door de hele wereld. Hij was als solist regelmatig te zien in het televisieprogramma Maestro.

Ad Knippels

Ad Knippels heeft zijn sporen ruimschoots verdiend. Hij is bekend van toneel onder andere Midzomernachtsdroom en Karakter. Films zoals Lucia de B en Alles is Liefde. Musicals denk aan The Full Monty en Mamma Mia. En zelfs televisie bijvoorbeeld in Klem en Dokter Tinus. In 2011 won hij de John Kraaijkamp Musical Award voor zijn rol in Spring Awakening en in 2020 werd hij opnieuw genomineerd voor deze prijs, voor maar liefst twee rollen; als Bruce in Fun Home en als Vlad in Anastasia.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de klantenservice bereiken?

Waar kan ik parkeren?