Singer-soul-writer Sabrina Starke en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw brengen een bijzondere ode aan de persoonlijke liedjes van jazz-soullegende en mensenrechtenactiviste Nina Simone, zoals Feeling Good, My Baby Just Cares For Me, Don’t Let Me Be Misunderstood en Ain’t Got No – I Got Life.
  • muziek

The Story of Nina Simone

Sabrina Starke & Jazz Orchestra of the Concertgebouw

do 27 mei 2021 19:30 uur
Bestel
  • Vanaf € 27,50 inclusief

Singer-soul-writer Sabrina Starke en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw zoeken de rafelranden op in het wonderschone oeuvre van Nina Simone. Een bijzondere ode aan de persoonlijke liedjes van de jazz-soullegende en mensenrechtenactiviste, zoals Feeling Good, My Baby Just Cares For Me, Don’t Let Me Be Misunderstood, Ain’t Got No – I Got Life en nog veel meer.

Sabrina Starke

Wie is er geschikter om een eerbetoon aan Nina te brengen dan Sabrika Starke? Nina Simone is een belangrijke inspiratiebron voor haar. Traditionele soul, folk, hiphop en reggae hebben een grote invloed gehad op haar muzikale ontwikkeling. Met haar krachtige, melodische stem raakt Sabrina ieders hart. Ze won al twee Edison Awards en twee Radio 6 Soul & Jazz Awards voor haar mooie muziek.

Jazz Orchestra of the Concertgebouw

Deze bigbang van absolute wereldklasse heeft een ijzersterke ritmesectie en blazers en speelt wereldwijd met bijzondere programma’s en grote internationale solisten.

Nina Simone

Nina is één van de meest intrigerende artiesten uit de muziekgeschiedenis. Als mainstream ster in de Verenigde Staten zette ze zich steeds meer in voor burgerrechten, maar haar carrière raakte in het slop. In de jaren ’80 verhuisde ze naar Nederland, waar ze haar leven weer op de rit kreeg. Deze nieuwe periode in haar carrière bracht haar grote Europese successen. Ze trad ooit ook op met de Nederlands Boy’s Big Band, onder leiding van de legendarische Boy Edgar.
In 2018 werd de Netflix-documentaire What happened, miss Simone? direct een gigantische hit.

Exclusief in Drenthe!

Deze voorstelling staat in Drenthe exclusief in De Tamboer! Dat betekent dat je deze voorstelling nergens anders in Drenthe kunt bekijken. 

Veilig naar De Tamboer