De kaartverkoop van theaterseizoen 2024-2025 is gestart!

Nieuwjaarsconcert Big Bands - 2024

Big Band Hoogeveen en High Moor Big Band

Nieuwjaarsconcert

Big Band Hoogeveen en High Moor Big Band komen naar De Tamboer!

Op zondagmiddag 14 januari zal er weer een Nieuwjaarsconcert worden gegeven door de beide Big Bands die Hoogeveen rijk is. Onder de vleugels van Kunstenkorf Hoogeveen (voorheen Scala)  wordt deze jarenlange traditie voortgezet. De locatie is de foyer van Theater De Tamboer. Ook dit jaar zijn weer twee speciale gasten uitgenodigd om het concert extra glans te geven, zanger Henk Veneman en zijn dochter Suzan Veneman op trompet en bugel.

Henk Veneman

Henk Veneman komt uit een bijzonder muzikale familie. Hij studeerde in Enschede schoolmuziek, euphonium en directie en speelde jarenlang in de KMK Johan Willem Friso kapel waar hij ook de zangpartij voor zijn rekening nam.  In de big band van de kapel heeft Henk zijn jazzy  stijl ontwikkeld. Tijdens het concert zal hij een paar songs uit het American Songbook vertolken. Henk was in deze regio ook bekend als dirigent van muziekvereniging Woudklank in Zuidwolde.

Suzan Veneman

Jazz-trompettiste Suzan Veneman heeft in korte tijd de aandacht getrokken van menig jazzliefhebber in het land met haar soulvolle en energieke spel. Na haar studie te hebben afgerond in de Verenigde Staten is Suzan al weer enige tijd op Nederlandse bodem, waar ze haar talenten veelzijdig laat horen als trompettist, veel geprezen componist en arrangeur. Naast haar freelance werk speelt zij in de vaste bezetting van o.a. Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Peter Beets New Jazz Orchestra, Zack Lober’s No Fill3r, en leidt zij haar eigen Sextet en ensemble ‘Zinder’. Haar debuutalbum Migrations of the Mind werd begin 2022 uitgebracht in het Bimhuis in Amsterdam. Kortom, voor een leuk concert met twee bijzondere gasten moet men die middag in De Tamboer zijn!

Big Band Hoogeveen staat onder leiding van Gerard Gerrits en de High Moor Big Band onder leiding van Martin Oosterwijk. Het concert begint om 15.00 uur en vanaf 14.30 uur is het publiek welkom.