Marlijn Weerdenburg - Mijn buik vol van liefde - 2023 in De Tamboer

Marlijn Weerdenburg

Mijn buik vol van de liefde

Foto: Hanna Lipowsky

De veelzijdige Marlijn Weerdenburg komt naar De Tamboer

Samen met haar band zingt Marlijn de longen uit haar lijf, maakt ze pijn bespreekbaar, maar deelt ze ook haar dankbaarheid voor het leven. Rauw en met de billen bloot, een voorstelling die gaat over de essentie van het leven.

2021 was een bewogen jaar in het persoonlijke leven van Marlijn. Ze verloor haar moeder, terwijl ze zwanger was van haar tweede zoon. Leven en dood lagen nog nooit zo dicht bij elkaar. De grote gebeurtenissen, met alle emotie die deze met zich meebrengen, resulteerden in een prachtig nieuw album. De nummers hierop zijn het geluid van haar leven, het leven op het scherpst van de snede.

Marlijn speelt momenteel de hoofdrol in de musical Diana en Zonen. Daarnaast is ze te zien als presentatrice van het populaire Moltalk. Deze duizendpoot, brengt in 2022 haar album SAMEN uit. Ze schreef hiervoor met Paul de Munnik, Bertolf en Izaline Calister.

Over Marlijn

Als baby kon ze bij wijze van spreken eerder zingen dan praten. Zichzelf in slaap neuriënd droomde Marlijn van een carrière als zangeres. Optreden in theater Carré, applaudisserend publiek en vooral dat gelukzalige gevoel van doen waar je hart ligt.

Wie anders dan Herman van Veen kan snappen hoe dat voelt? Na het conservatorium kreeg Marlijn de kans om bij hem stage te lopen. Zo zag ze waar het écht om ging en wat ze nog niet kon: een verhaal vertellen. Een persoonlijk verhaal, iets om mensen mee te raken.

Ze besloot vervolgens naar de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie te gaan om deze kunst onder de knie te krijgen. Hoewel ze daar ontzettend veel leerde over de kunst van het verhalen vertellen raakte de muziek behoorlijk op de achtergrond. Het was alsof ze moest kiezen: een verhaal vertellen of haar stem laten horen. ​

Marlijn speelde in diverse voorstellingen en zette tegelijkertijd ook stappen in de muziekwereld. Samen met Helge Slikker vormde ze het duo Miss Molly and Me en bracht ze de albums Rewind and Say Hello, Bonnie and Clyde en Travelers uit. Na diverse acteer- en presentatieklussen begon het bij Marlijn toch weer te kriebelen en kwamen haar vroegere dromen over een carrière als zangeres terug.

De plotselinge ziekte van haar vader en de geboorte van haar zoon wakkerden de wens om haar eigen verhaal te vertellen nog meer aan. Marlijn besloot de sprong te wagen en ging in gesprek met haar muzikale helden. Mensen die muziek maken die haar raken en inspireren. Deze ontmoetingen leidden tot nieuwe nummers gebaseerd op haar eigen verhaal.

Met behulp van onder andere Daniel Lohues, Izaline Calister, Bertolf, Renske Taminiau, haar oude meester Herman van Veen en meester van de ATKA, Paul de Munnik, ontstond haar solo debuutalbum waarin verhaal en stem eindelijk bij elkaar komen: MARLIJN.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de klantenservice bereiken?

Waar kan ik parkeren?