De kaartverkoop van theaterseizoen 2024-2025 is gestart!

Loving Vincent - 2023 in De Tamboer

Loving Vincent

i.s.m. Het Filmhuis

Loving Vincent in samenwerking met Het Filmhuis

11 september 1883. Op station Hoogeveen arriveert een trein uit Den Haag. Vincent van Gogh stapt uit. De komende drie weken verblijft hij in Hoogeveen, om Drenthe te schilderen. Daarna vertrekt hij per boot naar Emmen. Alle reden voor Hoogeveen om 2023 uit te roepen tot Van Gogh jaar.

Exact 140 jaar na de aankomst van de beroemde schilder in Hoogeveen, vertoont De Tamboer in samenwerking met Het Filmhuis de film Loving Vincent. Een bijzondere animatiefilm, waarin we in het leven en de controversiële dood van Van Gogh duiken. Je ziet schilderijen van Van Gogh en beeltenissen in zijn unieke stijl. Met twaalf handgeschilderde olieschilderijen per seconde wordt het verhaal van deze meester verteld.

Loving Vincent

Het kostte de makers maar liefst vijf jaar werk. Loving Vincent ging op het Annecy International Animation Film Festival 2017 in première. De Audience Award en een 10-minuten durende staande ovatie volgden. Ook won de film Best Animation Award op het Shanghai International Film Festival. Grijp deze unieke kans om de film in Hoogeveen te zien tijdens het Van Gogh jaar.

In samenwerking met Het Filmhuis en mogelijk gemaakt door gemeente Hoogeveen.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de klantenservice bereiken?

Waar kan ik parkeren?