De kaartverkoop van theaterseizoen 2024-2025 is gestart!

JW Roy - Kouwe Kermis - 2022 in De Tamboer
JW Roy - Kouwe Kermis - 2022 in De Tamboer

JW Roy

Kouwe Kermis

Foto: Femke Hoogland

JW Roy in De Tamboer

“Begin 2020 zeilde Corona het land binnen. Al mijn optredens werden stopgezet. Het leven viel stil. Eerst kreeg ik het benauwd, maar daarna kwam de rust.”- JW Roy

De leegte die in afgelopen jaren voelbaar werd herinnerde JW Roy aan de ruimte en rust uit zijn jeugd. Sterker nog, het wakkerde de gedachte aan dat hij een wat leger leven eigenlijk heel fijn vindt. JW besloot dit idee te onderzoeken en al schrijvende vast te leggen.

Bijna twee jaar nadat de stilte in JWs leven terug kwam, was er een album met acht persoonlijke, maar vooral ook herkenbare liedjes. Deze liedjes brengt hij ten gehore samen met Ruud van den Boogaard en Gabriël Peeters. Hij schreef eerder nummers voor andere artiesten, zoals: Tranen gelachen (Guus Meeuwis), Ode aan het leven (Diggy Dex), As ge ooit (Gerard van Maasakkers). Hij schreef maar liefst vier nummer-1 hits.

Zijn laatste album is gebundeld in een boek waarin hij de verhalen achter de nummers blootgeeft. Met veel foto’s uit de Brabantse regio en persoonlijke verhalen die voor iedereen herkenbaar zijn. Wim Daniëls schreef het persoonlijke voorwoord. 

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de klantenservice bereiken?

Waar kan ik parkeren?