Foto Bibliotheek Hoogeveen

Johannes Vermeer - Bibliotheek Hoogeveen

Kunsthistorische lezing door Margaret Breukink

di 21 februari 2023 19:30 uur
Bestel
  • Duur voorstelling +/- 120 min.
  • Vanaf € 12,00

Het Rijksmuseum Amsterdam wijdt in het voorjaar van 2023 een overzichtstentoonstelling aan de 17de-eeuwse Delftse meester Johannes Vermeer.

Het Rijksmuseum heeft zelf vier meesterwerken van Vermeer, waaronder het wereldberoemde ‘Melkmeisje’ en ‘Het Straatje’. Samen met het Mauritshuis is onderzoek gedaan naar het kunstenaarschap van Vermeer, zijn artistieke keuzes en beweegredenen voor zijn composities, als ook naar het maakproces van zijn schilderijen.

Vermeer’s werk is vooral bekend om zijn verstilde, introverte scènes binnenshuis, zijn ongekende gebruik van helder, kleurrijk licht en zijn overtuigende illusionisme. In tegenstelling tot Rembrandt, heeft Vermeer met ongeveer 35 schilderijen een opvallend klein oeuvre nagelaten. Omdat zijn schilderijen in collecties en musea over de hele wereld tot de topstukken behoren, wordt zijn werk slechts bij uitzondering uitgeleend.

De lezing wordt gegeven door Margaret Breukink, die met haar ruime ervaring en kennis van de kunstgeschiedenis, gecombineerd met haar enthousiasme voor kunst, haar publiek op verhalende wijze mee zal nemen.

Veelgestelde vragen

Waar vindt deze lezing plaats?

Hoe kan ik de klantenservice bereiken?