Jeugdtheaterdag - De Tamboer - 2021 in De Tamboer
Koning van karton op Jeugdtheaterdag 2022
Kleine Prins op Jeugdtheaterdag 2022
Jeugdtheaterdag - De Tamboer - 2021 in De Tamboer
Jeugdtheaterdag - De Tamboer - 2021 in De Tamboer
Jeugdtheaterdag - De Tamboer - 2021 in De Tamboer

Jeugdtheaterdag 4+

Oktober Kindermaand

Hoera, het is weer Oktober Kindermaand..

..en dat betekent dat je van harte welkom bent in De Tamboer voor een gezellige Jeugdtheaterdag. Tijdens deze koninklijke editie staat het programma bomvol met deftige en knotsgekke activiteiten. Want zelfs de meest chique koning(in) wil wel eens losgaan!

Er wacht je een middag vol mooie voorstellingen met De kleine prins en Koning van karton, leuke workshops en creatieve doe-dingetjes in het fantastische paleis dat theater heet. Kom vanaf 13.00 uur lekker schilderen, knutsel je mooiste creatie of doe mee aan een muzikale workshop. Zet je kroontje op, treed binnen en neem plaats op je troon!

Wist je dat de Jeugdtheaterdag tot en met 12 jaar helemaal gratis te bezoeken is? Waar wacht je nog op! We zien je graag op de Jeugdtheaterdag tijdens Oktober Kindermaand.

Voorstelling - Koning van Karton 4+

Start voorstelling: 13.15 uur en 15.30 uur

Er was eens een straat van karton, waar niemand elkaar kende. Op een dag ging er een raam open. En nog eentje. Iemand wilde vrienden maken. Eén raam bleef dicht, maar vanuit dat huis klonk muziek.

De muziek danste door de straat. De straat werd een zee, de zee een bos en toen werd er vriendschap gesloten. Middenin het bos zagen de vrienden een hand, die mee wilde doen. Maar met z’n drieën is alles anders…

De Koning van Karton is een fantasierijke, muzikale dansvoorstelling over vriendschap, ontmoeting, samen spelen en vrienden delen. Naar het prentenboek Het kartonnen kasteel van Linda Sarah en Benji Davies.

Theaterworkshop - Deftig Doen 4+

Start workshop: 14.15 uur en 15.45 uur

Rechte rug, kin omhoog, pink in de lucht en een beetje vies kijken. Deftig doen is nog niet zo makkelijk! Tijdens deze gezellige theaterworkshop leer jij de kneepjes van het vak en bedenken we samen of koningen en koninginnen nou ook gewone mensen zijn of niet. Peuteren ze wel eens in hun koninklijke neuzen? Hebben ze ook wel eens last van een ochtendhumeur? Dat gaan we allemaal uitproberen!

Voorstelling - De kleine prins 8+

Start voorstelling: 14.15 uur

Theatergezelschap Bovenste knoopje open speelt De kleine prins, naar het geliefde boek van Antoine de Saint-Exupéry. Op een nacht stort Anton van Eierpuree met zijn vliegtuig neer in de Sahara. Daar staat hij dan, helemaal alleen. In het midden van de grootste woestijn ter wereld.

Na zes lange dagen is hij oververhit en doodmoe. Hij begint dingen te zien die er helemaal niet zijn. Maar dan ontmoet hij de Kleine Prins. Die helpt Anton alles wat hij kwijtgeraakt is te herinneren. Want als iets onzichtbaar is, kun je het heel snel vergeten.

Poëtisch muziektheater over opgroeien, rare grote mensen en liefde. Met behulp van liedjes vertelt gezelschap Bovenste knoopje open het bijzondere verhaal van Antoine de Saint-Exupéry.

Theaterworkshop - Chic Zijn 8+

Start workshop: 13.15 uur en 15.45 uur

Chic zijn betekent altijd alles heel netjes en volgens de regeltjes doen. Chic zwaaien doe je heel voorzichtig met een stijf handje, chic dansen is langzaam en met saaie pasjes, chic eten is vaak helemaal niet lekker en ook nog veel te weinig. In deze leuke theaterworkshop bedenken wij het nieuwe chic! Chic wordt gezellig, vrolijk en lekker gek. Want al die deftige bazen in de wereld zijn daar vast wel eens aan toe!

Veelgestelde vragen

Mijn kind is nog klein, is de voorstelling dan wel goed zichtbaar?

Hoe kan ik de klantenservice bereiken?

Waar kan ik parkeren?