Jegudtheaterdag - van hier tot oneindig - 2023 in De Tamboer

Jeugdtheaterdag (4+)

Stippeltje, Van hier tot oneindig en meer

Welkom bij de Jeugdtheaterdag met het thema 'Sterrennacht'!

Het is eind oktober. Je weet wat dat betekent: tijd voor de jaarlijkse Jeugdtheaterdag in De Tamboer! En omdat het in Drenthe en Groningen Oktober Kindermaand is, is de Jeugdtheaterdag natuurlijk gratis voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Laat je overdonderen en beleef het theater! Creatieve workshops, gezellige doe-dingetjes en sprankelende, wonderlijke voorstellingen.

Programma

Alles staat deze dag in het teken van het thema 'Sterrennacht'. Je wordt dan ook als een ware ster onthaald in het theater, je kunt sterrenrecensies geven en tijdens workshops leren hoe je als een ster danst en gitaar speelt. Op de Jeugdtheaterdag kun je ook kijken naar de wonderlijke voorstellingen Stippeltje en Van hier tot oneindig, gratis voor kinderen t/m 12 jaar. Iedereen dient wel een kaartje te reserveren. Gedurende de dag kun je spelen bij de Zoembus, schilderen, spelletjes doen, kleuren en lekker smikkelen bij de poffertjes- en wafelskraam. Ook wacht er nog een grote verrassing op je als afsluiter.. kijk maar snel in het tijdschema hieronder!

Tot dan! ⭐

 

Aanvang    

Einde

Duur

Activiteit

12.45 uur

13.30 uur

45 min.

Voorstelling - Stippeltje (4+)

12.30 uur

13.15 uur

45 min.

Theaterworkshop (8+)

13.15 uur

13.45 uur

30 min.

Gitaarworkshop 'Word een echte rockster' (8+)

13.45 uur

14.15 uur

30 min.

Dancing Stars dansworkshop (4+)

14.00 uur

14.50 uur

50 min.

Voorstelling - Van hier tot Oneindig (8+)

14.05 uur

14.35 uur

30 min.

Gitaarworkshop 'Word een echte rockster' (4+)

14.35 uur

15.20 uur

45 min.

Theaterworkshop (4+)

15.15 uur

15.45 uur

30 min.

Dancing Stars dansworkshop (8+)

15.30 uur

16.15 uur

45 min.

Voorstelling - Stippeltje (4+)

15.45 uur

16.30 uur

45 min.

Theaterworkshop (8+)

16.30 uur

17.00 uur

30 min.

Kinderdisco

Stippeltje (4+)

Stippeltje is een lieve, muzikale en kunstige voorstelling, geschikt vanaf 4 jaar. Over de grote waarde van kleine dingen. Stippeltje is het allerkleinste verfstipje op het schilderij De Sterrennacht van Vincent van Gogh. Al honderdtweeëndertig jaar staat ze stil en kijkt er niemand bewust naar haar. Maar dan ontdekt museumdirecteur Meneer Huppeldepup ineens een gaatje in het mooie doek. Stippeltje is uit het schilderij geklommen!

Conciërge Karel begrijpt niet waarom Stippeltje uit zo’n wereldberoemd schilderij weg wil gaan. Maar Stippeltje heeft zin om de wereld te ontdekken. Stippeltje en Karel ontdekken samen dat kleine dingen van heel grote waarde zijn. Want is De Sterrennacht eigenlijk niet gewoon een papiertje met wat kleuren? Een sprankelende voorstelling vol vrolijke liedjes over een wereldberoemd schilderij.

Van hier tot oneindig (6+)

Wist je dat je eigenlijk heel groot en heel klein tegelijk bent? Stel je maar eens voor dat je tussen de sterren zweeft en naar jezelf kijkt. Dan ben je maar een mini-stipje in het oneindige heelal. Maar kijk nu eens vanuit je cellen naar jezelf. Oneindig veel cellen vormen samen jouw lichaam. Wat een gek gevoel, hè?

Elektriciens Joes en Henk doen een klusje op een school. Als er iets heel kleins misgaat, heeft dat hele grote gevolgen. De twee gaan op avontuur in de ruimte én reizen door hun lichaam. Onderweg komen ze sterren, planeten, longen, aders, cellen en zichzelf tegen. Niet te bevatten!

Van hier tot oneindig is een filosofische voorstelling over inzoomen en uitzoomen. Over grote gevoelens en kleine frustraties. Over je onderdeel voelen van een groter geheel. En vooral: over het wonder van het bestaan.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de klantenservice bereiken?

Waar kan ik parkeren?

Mijn kind is nog klein, is de voorstelling dan wel goed zichtbaar?