Jegudtheaterdag - van hier tot oneindig - 2023 in De Tamboer

Jeugdtheaterdag (4+)

Stippeltje, Van hier tot oneindig en meer

zo 29 oktober 2023 11:30 uur
Bestel
  • Duur voorstelling +/- 330 min.
  • Vanaf € 5,00inclusief

Jeugdtheaterdag in De Tamboer!

Het is eind oktober. Je weet wat dat betekent: tijd voor de jaarlijkse Jeugdtheaterdag in De Tamboer! En omdat het in Drenthe en Groningen Oktober Kindermaand is, is de Jeugdtheaterdag natuurlijk gratis voor kinderen van 4 t/m 12 jaar, met uitzondering van de theatervoorstellingen. Laat je overdonderen en beleef het theater! Creatieve workshops, gezellige doe-dingetjes en sprankelende, wonderlijke voorstellingen.

Programma

Hoe het gehele programma er precies uitziet en welke workshops er dit jaar op het programma staan? Dat hoor je nog! Vanaf 1 september kun je kaarten reserveren voor al die leuke activiteiten via deze pagina. We lichten wel alvast een tipje van het theaterdoek op. Tijdens de Jeugdtheaterdag zie je de wonderlijke voorstellingen Stippeltje en Van hier tot oneindig. Voor deze voorstellingen kun je wel alvast een toegangskaart reserveren.

Stippeltje (4+)

Stippeltje is een lieve, muzikale en kunstige voorstelling, geschikt vanaf 4 jaar. Over de grote waarde van kleine dingen. Stippeltje is het allerkleinste verfstipje op het schilderij De Sterrennacht van Vincent van Gogh. Al honderdtweeëndertig jaar staat ze stil en kijkt er niemand bewust naar haar. Maar dan ontdekt museumdirecteur Meneer Huppeldepup ineens een gaatje in het mooie doek. Stippeltje is uit het schilderij geklommen!

Conciërge Karel begrijpt niet waarom Stippeltje uit zo’n wereldberoemd schilderij weg wil gaan. Maar Stippeltje heeft zin om de wereld te ontdekken. Stippeltje en Karel ontdekken samen dat kleine dingen van heel grote waarde zijn. Want is De Sterrennacht eigenlijk niet gewoon een papiertje met wat kleuren? Een sprankelende voorstellingen vol vrolijke liedjes over een wereldberoemd schilderij.

Van hier tot oneindig (6+)

Wist je dat je eigenlijk heel groot en heel klein tegelijk bent? Stel je maar eens voor dat je tussen de sterren zweeft en naar jezelf kijkt. Dan ben je maar een mini-stipje in het oneindige heelal. Maar kijk nu eens vanuit je cellen naar jezelf. Oneindig veel cellen vormen samen jouw lichaam. Wat een gek gevoel, hè?

Elektriciens Joes en Henk doen een klusje op een school. Als er iets heel kleins misgaat, heeft dat hele grote gevolgen. De twee gaan op avontuur in de ruimte én reizen door hun lichaam. Onderweg komen ze sterren, planeten, longen, aders, cellen en zichzelf tegen. Niet te bevatten!

Van hier tot oneindig is een filosofische voorstelling over inzoomen en uitzoomen. Over grote gevoelens en kleine frustraties. Over je onderdeel voelen van een groter geheel. En vooral: over het wonder van het bestaan.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de klantenservice bereiken?

Waar kan ik parkeren?

Mijn kind is nog klein, is de voorstelling dan wel goed zichtbaar?