Jelle Brandt Corstius - Grensland - 2022 in De Tamboer

Grensland

Een theatercollege langs de grenzen van Oekraïne en Rusland

Theatercollege door Jelle Brandt Corstius

Het is oorlog in Europa. Elke dag schrijnende beelden in het nieuws van bombardementen en massa’s vluchtelingen. Strenge sancties voor de agressor Rusland, en Europa dat is wakker geworden en zichzelf bewapent. Het is duidelijk dat deze oorlog niet snel voorbij zal zijn. Dit gaat grote gevolgen hebben, ook voor ons in Nederland, waar we afhankelijk zijn van Russisch gas.

Deze oorlog zal een hele generatie bepalen en het is van belang dat we de context en aanloop te zien krijgen. Hoe komt het dat er zowel Oekraïners als etnische Russen in Oekraïne wonen? En die etnische Russen, voelen die zich Russisch of Oekraïens? Hoe komt het dat Kiev zo’n belangrijke historische betekenis heeft voor Russen? Waarom beschouwen Russen en Oekraïners zichzelf als een broedervolk?

Het theatercollege gaat ook in op andere grenslanden. Want wie zegt dat Poetin stopt bij Kiev? Jelle kijkt ook naar de Baltische staten, Polen en Georgië. Wordt hun soevereiniteit bedreigd? Hoe bereiden zij zich voor op een invasie? En waar smeult het nog meer..?

Dit theatercollege wordt mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van De Tamboer.

Meer weten? Check www.jellebc.nl

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de klantenservice bereiken?

Waar kan ik parkeren?