Boxing Banjo op Irish Festival 2021
Drops of Green op het Irish Festival 2021 in Hoogeveen
Irish Festival met vaste publieksfavorieten Dubh Linn.
Irish Festival - Keltic Kats - 2022
Chris Leonard - Irish Festival

Irish Festival 2022

Drops of Green, Boxing Banjo, Dubh Linn e.a.

Whiskey in the Jar, The Wild Rover, The Rocky Road to Dublin... o, wat hebben we deze heerlijke Ierse klassiekers gemist in Hoogeveen. Maar nu is het eindelijk zover: een nieuwe editie van het Irish Festival! 

Wie er op het programma staan? De line up is bekend: Drops of Green, Boxing Banjo, Dubh Linn, Island Songs, Keltic Kats en Chris Leonard met The Fox & Bucks. Zorg dus dat je snel kaarten koopt als je echt niet nóg een jaar zonder al die fantastische Ierse ballads, jigs & reels kunt. 

Line up

Drops of Green

Vijf Ieren uit Laois, Kilkenny en Waterford vormden in 2015 Drops of Green. In korte tijd bouwde de groep in binnen- en buitenland een trouwe schare fans op met hun vrolijke harmonieën. Tijdens hun shows passeren alle favoriete Ierse songs de revue, altijd overgoten met een Drops of Green-sausje. Ierse klassiekers in een modern jasje. Met hun nieuwe album When The Time Comes op zak, belooft Drops of Green een heerlijke show vol fantastische Ierse ballads en nieuw materiaal!

Boxing Banjo

Boxing Banjo brengt een opwindende, frisse sound in de Ierse muziekscene. Broers Dara en Mick Healy, Jospeh McNulty en Seán O’Meara zijn afkomstig van de pittoreske westkust van Ierland. De getalenteerde muzikanten hebben meer dan 20 All Ireland-titels verzameld op verschillende instrumenten. De mannen bundelen hun aanzienlijke individuele ervaring en talent tot een unieke mix van traditionele Ierse muziek en zang, old time en bluegrass. Hun debuutalbum uit 2018 werd als “thoroughly delightful” ontvangen en toont de veelzijdigheid van de band. In de muziek hoor je eerbied voor hun Ierse roots, doordrenkt van een scheutje hedendaagse invloeden.

Dubh Linn

Wie het Irish Festival regelmatig bezoekt, heeft geen introductie voor Dubh Linn meer nodig. Declan, Sean en Paddy hebben hun muzikale sporen ruimschoots verdiend en komen voor ieder Irish Festival met veel plezier terug naar Nederland. De mannen staan keer op keer garant voor een heerlijk optreden vol Ierse ballads. Niet voor niets is Dubh Linn nog altijd dé publieksfavoriet in Hoogeveen. 

The Fox & Bucks (Chris Leonard)

De Ierse Chris Leonard – zoon van Paddy Leonard, van publieksfavoriet Dubh Linn – werd een bekende naam in de muziekwereld op zijn 22e. Hij werd razendpopulair dankzij zijn deelname aan X-factor met The Stereo Kicks. Via zijn vader kwam hij al op jonge leeftijd in aanraking met bands als The Fureys, Barney McKenna en The Dubliners. De singer-songwriter speelt een mix van Ierse songs, country en indie. Zijn muziek is wel eens omschreven als "Ed Sheeran meets The Saw Doctors". 

Keltic Kats

Ze komen al jarenlang, maar het publiek krijgt maar geen genoeg van ze: Keltic Kats. En daarom zijn ze ook dit jaar gewoon weer gezellig van de partij! Geniet van de heerlijke traditionele meezingers.

Island Songs

Ervaar de krachtige melodieën van Kreta en Ierland in een nieuwe sound waarin traditie tot leven komt! Pianist en componist Julian Schneemann neemt je mee op een muzikale ontmoeting tussen de traditie van twee eilanden. Vanuit het ruige Kreta komen Adonis (luit) en Nikos (lyra) Xylouris, twee broers uit de beroemdste muziekfamilie van Kreta. John Joe Kelly (Bodhran) en Emmy Storms (klassiek viool) nemen de muzikale tradities vanuit het woeste Ierland mee. Voor het eerst hoor je op het podium de muzikale connectie tussen Kreta en Ierland in een avond van passie, symbiose en traditie.

Veelgestelde vragen

Waar kan ik parkeren?

Hoe kan ik de klantenservice bereiken?