Boxing Banjo op Irish Festival 2021
Drops of Green op het Irish Festival 2021 in Hoogeveen
Irish Festival met vaste publieksfavorieten Dubh Linn.
  • festival

Irish Festival 2021

The C-Edition

vr 19 november 2021 19:00 uur
Bestel
  • Vanaf € 17,50

Whiskey in the Jar, The Wild Rover, The Rocky Road to Dublin... o, wat hebben we deze heerlijke Ierse klassiekers gemist in Hoogeveen. Maar nu is het eindelijk zover: een nieuwe editie van het Irish Festival! Wel in een kleiner, aangepast jasje. The C-Edition, zullen we maar zeggen. 

Wie er op het programma staan? De eerste bands zijn bekend: Drops of Green, Boxing Banjo en Dubh Linn. We kunnen ook alvast verklappen dat er maar een zeer beperkt aantal kaarten beschikbaar is! Zorg dus dat je snel kaarten koopt als je echt niet nóg een jaar zonder al die fantastische Ierse ballads, jigs & reels kunt. 

PS. Zin in een dubbel feestje, na al dat thuiszitten? Kom dan een dag later ook gezellig naar het Blues Festival.

Line up

Drops of Green

Vijf Ieren uit Laois, Kilkenny en Waterford vormden in 2015 Drops of Green. In korte tijd bouwde de groep in binnen- en buitenland een trouwe schare fans op met hun vrolijke harmonieën. Tijdens hun shows passeren alle favoriete Ierse songs de revue, altijd overgoten met een Drops of Green-sausje. Ierse klassiekers in een modern jasje. Met hun nieuwe album When The Time Comes op zak, belooft Drops of Green een heerlijke show vol fantastische Ierse ballads en nieuw materiaal!

Boxing Banjo

Boxing Banjo brengt een opwindende, frisse sound in de Ierse muziekscene. Broers Dara en Mick Healy, Jospeh McNulty en Seán O’Meara zijn afkomstig van de pittoreske westkust van Ierland. De getalenteerde muzikanten hebben meer dan 20 All Ireland-titels verzameld op verschillende instrumenten. De mannen bundelen hun aanzienlijke individuele ervaring en talent tot een unieke mix van traditionele Ierse muziek en zang, old time en bluegrass. Hun debuutalbum uit 2018 werd als “thoroughly delightful” ontvangen en toont de veelzijdigheid van de band. In de muziek hoor je eerbied voor hun Ierse roots, doordrenkt van een scheutje hedendaagse invloeden.

Dubh Linn

Wie het Irish Festival regelmatig bezoekt, heeft geen introductie voor Dubh Linn meer nodig. Declan, Sean en Paddy hebben hun muzikale sporen ruimschoots verdiend en komen voor ieder Irish Festival met veel plezier terug naar Nederland. De mannen staan keer op keer garant voor een heerlijk optreden vol Ierse ballads. Niet voor niets is Dubh Linn nog altijd dé publieksfavoriet in Hoogeveen. 

Veelgestelde vragen

Heb ik een toegangstest of vaccinatie nodig voor bezoek?