Hendrik Groen - Opgewekt naar de eindstreep - 2023 in De Tamboer
Hendrik-Groen-2023-de-tamboer
Hendrik-Groen-2023-de-tamboer
Hendrik-Groen-2023-de-tamboer
Hendrik-Groen-2023-de-tamboer
Hendrik-Groen-2023-de-tamboer

Hendrik Groen

Opgewekt naar de eindstreep

Hendrik Groen is terug!

Voor de laatste keer komt de meest geliefde bejaarde van Nederland naar het theater. Voor iedereen die benieuwd is hoe het Hendrik Groen vergaat na de sluiting van het verzorgingstehuis in Amsterdam-Noord.

Hendrik moet constateren dat de tijd niet meer zo mild voor hem is: hij wordt steeds vergeetachtiger en begint het overzicht te verliezen. Dat levert de nodige verwarrende situaties op. Door opnieuw een dagboek bij te houden doet de dementerende Hendrik Groen zijn best om grip te houden op het leven. Een ontroerende komedie met grappige en aangrijpende momenten met Leonie (88) en Frida (10), zijn trouwe vrienden.

De cast bestaat uit jonge acteurs, waarbij de hoofdrol is weggelegd voor Beau Schneider. Regisseur Eddy Habbema neemt de regie op zich.

Lees hier een interview met Beau Schneider.

Van de dagboeken van Hendrik Groen zijn meer dan een half miljoen exemplaren verkocht. Ze werden bekroond met de NS Publieksprijs en als tv-serie uitgezonden. Ook in De Tamboer was het succes ongekend. De zalen bij Pogingen iets van het leven te maken en Zolang er leven is, zaten avond aan avond in het hele land vol.

Over het boek Opgewekt naar de eindstreep schreef de pers:

"Overtuigend en ontroerend." - NRC Handelsblad

"Vol humor en tragiek." -  Algemeen Dagblad

Inleiding

Voor deze voorstelling aan kun je een inleiding bijwonen. Tijdens de inleiding hoor je meer over de achtergrond en bijzonderheden van de voorstelling. Dit unieke inkijkje is een echte aanrader. Toegang is € 4,00 inclusief en kopje koffie of thee.

Er is beperkt plaats, dus reserveer bij aankoop van je theatertickets gelijk een plek voor deze inleiding. Of bestel je kaartje voor de inleiding hier.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de klantenservice bereiken?

Waar kan ik parkeren?

Noord Hollands Dagblad

“Een wonderlijk hoogtepunt is […] een gezamenlijke, woeste interpretatie van de Rockhit ‘Born to be wild’ voor rollator en scootmobiel.”

Theaterkrant

 

“Buitengewoon mooi”

 

Dagblad van het Noorden

“Beau Schneider voorop […]prachtig qua inlevingsvermogen, meesterlijk in zijn analyses” “Britte […] geeft sterk tegenspel”