De kaartverkoop van theaterseizoen 2024-2025 is gestart!

Door de bank genomen - Tien jaar later - 2023 in De Tamboer
Door de bank genomen - Tien jaar later - 2023 in De Tamboer
Door de bank genomen - Tien jaar later - 2023 in De Tamboer
Door de bank genomen - Tien jaar later - 2023 in De Tamboer
Door de bank genomen - Tien jaar later - 2023 in De Tamboer

Door de bank genomen

Tien jaar later

Foto: Retatchi Amsterdam & Michele Secchi Fotografie

DE VERLEIDERS zijn terug!

DE VERLEIDERS verrasten vriend en vijand in 2014 met een ongekend scherpe aanval op het geldstelsel en de banken. Het leidde tot verbijsterde bezoekers, uitverkocht zalen, het burgerinitiatief Ons Geld, een plenaire bespreking in de Tweede Kamer en een onderzoek door de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, resulterend in het Geld en Schuld rapport.

Het is tien jaar later. Is er iets veranderd? Jazeker. Het is erger geworden, veel erger. Daarom zijn Pierre Bokma, Victor Löw, George van Houts, Adam Kissequel en Linde van den Heuvel terug met het onvermijdelijke gevolg op Door de bank genomen.

Gelddrukpersen van commerciële en Centrale Banken draaien overuren. De hoeveelheid geld is in acht jaar tijd maar liefst verdubbeld. Geld werd gratis, want rentes daalden ongekend tot zelfs negatieve waarden. Voor wie is dat gratis geld dan?

De rijkste 0,01% zag hun vermogen vertienvoudigen via aandelenbeurzen en vastgoedprijzen. De overheid strooit miljarden aan geld uit via steunpakketten en stikstof-maatregelen. Het geld is dan wel geleend en mag worden terugbetaald door onze kinderen, maar toch.

Maar voor ons is er geen gratis geld. Wij, jij en ik merken alleen maar dat alles duurder wordt. Wonen kan niet meer van één inkomen. Energie is onbetaalbaar. Spaargeld verdampt dankzij een torenhoge inflatie.

En ben je al bekend met het nieuwe geldstelsel, dat je leven en burgerschap zal veranderen? CBDC: Central Bank Digital Currency. De overheid kan hiermee al je bestedingen op afstand monitoren en oormerken. Van zo’n onontkoombare geldwisseltruc gaan je nekharen toch overeind staan?

Ja, je lacht je gek met Door de bank genomen: tien jaar later. Een kritische blik op de verbijsterende financiële ontwikkelingen in deze rollercoaster vol feiten, analyses, grafieken en mini-colleges.

Registratie voorstelling Door de bank genomen uit seizoen 2014/2015

Fris je kennis op door de voorstelling van tien jaar geleden terug te kijken: klik hier

Inleiding

Voor deze voorstelling aan kun je een inleiding bijwonen. Tijdens de inleiding hoor je meer over de achtergrond en bijzonderheden van de voorstelling. Dit unieke inkijkje is een echte aanrader. Toegang is € 4,00 inclusief en kopje koffie of thee.

Er is beperkt plaats, dus reserveer bij aankoop van je theatertickets gelijk een plek voor deze inleiding. Of bestel je kaartje voor de inleiding hier.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de klantenservice bereiken?

Waar kan ik parkeren?

De Volkskrant

‘"De Verleiders beginnen hun sequel van ‘Door de bank genomen’ met precies dezelfde bravoure"

De Volkskrant

"Het publiek smult van Pierre Bokma"

De Volkskrant

"Linde van den Heuvel is een regelrechte aanwinst"