Dominic-Seldis-Henk-van-Twillert-Tjako-van-Schie-Double-Bass-2023
Dominic Seldis & James Pearson - foto Frank Ruiter - 2023 in De Tamboer
Dominic-Seldis-Henk-van-Twillert-Tjako-van-Schie-Double-Bass-2023
Dominic-Seldis-Henk-van-Twillert-Tjako-van-Schie-Double-Bass-2023

Dominic Seldis, Henk van Twillert en Tjako van Schie

Double Bass!

Meestercontrabassist Dominic Seldis en saxofonist Henk Twillert nodigen je uit voor een heerlijke middag vol muziek en humor.

In een klassieke omgeving, met uitstapjes naar jazz en tango. En daarbij valt veel te lachen en genieten. Een rijk gevuld concert met muziek van Bach tot Piazzolla en van Albinoni tot Louis Armstrong. Aan de vleugel worden zij begeleid door de pianistische alleskunner Tjako van Schie.

Dominic Seldis

Dominic Seldis is eerste solocontrabassist en aanvoerder van het Koninklijk Concertgebouworkest. Bij het grote publiek is Dominic bekend als jurylid in televisieprogramma Maestro. Hij geeft wereldwijd virtuoze soloconcerten. Hij speelt regelmatig als solist bij het London Symphony Orchestra, het Philharmonia Orchestra, het BBC National Orchestra of Wales en Concertgebouw Kamerorkest. Ook is Dominic gastdocent en geeft hij wereldwijd masterclasses.

Dominic Seldis is een klassiek musicus met een passie voor pop, jazz en lichte muziek. Hij trad op met popartiesten als Tina Turner, Rod Stewart, Tom Jomes en Wouter Hamel. Ook speelde hij voor soundtrack als Harry Potter, James Bond en Dr. Who.

“Muzikaal entertainment van hoog niveau. Seldis is charmant en [..] als musicus zeer serieus.” (Het Parool).

Henk van Twillert

Saxofonist Henk van Twillert (1959) studeerde aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Ed Bogaard waar hij zijn studie voor het solistendiploma met onderscheiding afsloot. Hij richtte in 1979 het befaamde The Amsterdam Saxophone Quartet op, waarmee hij succesvolle tours deed met onder andere Jaap van Zweden en Daniël Wayenberg. Opmerkelijke gebeurtenissen waren het slotconcert van de EXPO ’98 in Lissabon en de opening van het AJAX stadion Arena in Amsterdam.

Van Twillert heeft een rijke carrière achter de rug; hij heeft verschillende cd’s opgenomen; vele optredens achter zijn naam staan en hij is docent aan het conservatorium. Van Twillert combineert altijd de liefde voor muziek met het lesgeven in workshops, masterclasses en wereldwijde concerten.

Tjako van Schie

In 1985 studeert Tjako van Schie op 24-jarige leeftijd af bij pianopedagoog Ben Smits met zijn diploma Uitvoerend Musicus. Hierna volgen een aantal meestercursussen bij o.a. Jacob Lateiner, Detlef Kraus en Boris Bloch. Al snel volgen concerten in binnen- en buitenland. Ook wordt hij veel gevraagd als muzikaal begeleider.

Van Schie is geen doorsnee-pianist. In de loop van zijn carrière bewandelt hij gedurfde en opmerkelijke paden. Zijn concerten worden vaak gekenmerkt door opvallend repertoire en interessante thematische keuzes. Zijn spel wordt omschreven als poëtisch, meesterlijk, lyrisch en technisch hoogstaand.

Behalve pianist is Van Schie ook componist en arrangeur, hij verzorgt lezingen en hij is docent.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de klantenservice bereiken?

Waar kan ik parkeren?