De kaartverkoop van theaterseizoen 2024-2025 is gestart!

De Vlinderprinses - 2024

De Vlinderprinses

Een groot Drentstalig (muziek)feest

zo 17 november 2024 15:30 uur
Bestel
  • Duur voorstelling +/- 140 min.
  • € 35,00 inclusief

Beleef de prachtige liedjes van De Vlinderprinses in De Tamboer!

Na de zes voorstellingen in de open lucht in Zweeloo van De Vlinderprinses in september 2023 is dit Drentstalige muziektheaterspektakel nogmaals te zien op zondag 17 november 2024 in De Tamboer in Hoogeveen.

Het verhaal

In 1952 was er in Zweeloo een boer die zijn land wilde egaliseren. Bij het graven werden grafresten ontdekt. Er was ook een graf bij met een urn met gekleurde glazen kralen en sieraden van barnsteen en er werden een vergulde vlinder en resten van linnen gewaden gevonden, misschien wel van een prinses. Wie was die prinses van Zweeloo, hoe werd ze genoemd en waar kwam ze vandaan? 

Geschiedenis

Het geromantiseerde verhaal, gebaseerd op historische feiten, gaat over de verwikkelingen rond de opgraving. Het is geschreven en wordt verteld door Harm Dijkstra (bekend van het duo Harm en Roelof en van RTV Drenthe).

Muziek

De liedjes, van de hand van componist en dirigent Jan Kruimink, worden gezongen door meer dan 150 solisten en koorzangers en het geheel wordt begeleid door het Vlinderprinsesorkest onder leiding van dirigent Pieter Bosma. Solisten zijn o.a. Martijje Lubbers als Harmke/Svelge, Jeroen Rienties als Hans, Josh Hassing als Aorend en Miriam ter Weeme als Martje.