Kees Prins, Paul de Munnik & JP den Tex - De Vertalingen - 2022 - in De Tamboer
Kees Prins, Paul de Munnik & JP den Tex - De Vertalingen - 2022 - in De Tamboer

Kees Prins, Paul de Munnik & JP den Tex

De Vertalingen

Kees Prins, Paul de Munnik en JP den Tex waren ooit eerder samen on the road met hun theatershow Op Weg Naar Huis. Het drietal vertaalde twintig iconische Amerikaanse popliedjes uit de jaren zestig en zeventig. Songs van Bob Dylan, Joni Mitchell, Lou Reed, Tom Waits, Robbie Robertson en Neil Young.

In de nieuwe voorstelling vertellen Kees, Paul en JP het verborgen verhaal achter ieder lied. Ze beschrijven de fanatieke zoektocht naar de juiste woorden. In een ode aan het Nederlands laten ze zien hoe de Nederlandse taal onverwachte mogelijkheden biedt om befaamde buitenlandse teksten opnieuw leven in te blazen.

Kees, Paul en JP worden iedere avond vergezeld door een wisselende, vrouwelijke gastmuzikant. Violist Diederik van Wassenaer is vaste begeleider.

Gastzangeres is Stephanie Struijk, zij werd aanvankelijk bekend onder de naam ‘Stevie Ann’. Ze bracht op 18-jarige leeftijd een succesvol Engelstalig debuutalbum uit, waarmee ze onder andere op Pinkpop stond.
In 2016 schreef ze samen met Daniël Lohues haar eerste song in het Nederlands, tijdens een roadtrip door Amerika. Uit die reiservaring kwamen mooie liedjes voort, over het maken van een nieuw begin, over verlangen naar thuis en de magie van geluksmomenten. 

Veelgestelde vragen

Heb ik een toegangstest of vaccinatie nodig voor bezoek?

Welke coronamaatregelen gelden er in De Tamboer?

Hoe kan ik de klantenservice bereiken?

Jouw bezoek aan De Tamboer