De Smeekbede - ontwerp Wendy Varela - 2023 in De Tamboer

De Smeekbede

Dionne Verwey, Krisjan Schellingerhout e.a.

za 04 november 2023 20:15 uur
Bestel
  • Vanaf € 19,50inclusief

Zoektocht naar een Surinaams verleden, naar het boek van Lianne Damen

Wie schrijft de geschiedenis? Maarten van Hinte bewerkte de roman van historicus Lianne Damen over een opmerkelijke brief. Een verhaal over macht en onmacht. Over vooroordelen, racisme en winstbejag. Maar ook over veerkracht en mededogen. Olivier Diepenhorst, bekend van De tolk van Java, Lichter dan ik en Gelukszoekers op Sumatra regisseert De Smeekbede.

De Smeekbede

De Smeekbede vertelt over de tragiek van een vrouw zonder eigen stem. Dédé wordt in slavernij geboren op een Surinaamse plantage. Ze strijdt voor de vrijheid van haar zoon, gevangen in een systeem dat hun menselijkheid ontkent. De Utrechtse jurist Engelbert reist intussen naar Suriname af om plantages te beheren.

De vrijgemaakte vrouw stuurt in 1795 een brief naar haar voormalig meester. Maar het schip dat van Paramaribo naar Amsterdam vaart en haar brief vervoert, wordt gekaapt. Haar smeekbede wordt zo’n tweehonderd jaar later pas teruggevonden.

Inleiding

Voorafgaand aan deze voorstelling kun je een inleiding bijwonen. Tijdens de inleiding hoor je meer over de achtergrond en bijzonderheden van de voorstelling. Dit unieke inkijkje is een echte aanrader. Toegang is € 5,00 inclusief en kopje koffie of thee. Er is beperkt plaats, dus reserveer bij aankoop van je theatertickets meteen een plek voor deze inleiding.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de klantenservice bereiken?

Waar kan ik parkeren?

Bestel nu een horeca arrangement!

Bestel een kaartje voor de inleiding!