De kaartverkoop van theaterseizoen 2024-2025 is gestart!

de-kersentuin-2023-de-tamboer
De Kersentuin - Toneelgroep Maastricht - 2023 in De Tamboer
De Kersentuin - Toneelgroep Maastricht - 2023 in De Tamboer
De Kersentuin - Toneelgroep Maastricht - 2023 in De Tamboer
De Kersentuin - Toneelgroep Maastricht - 2023 in De Tamboer
De Kersentuin - Toneelgroep Maastricht - 2023 in De Tamboer

De Kersentuin

Toneelgroep Maastricht

Een hilarisch, droefgeestig portret

Een komedie in vier bedrijven naar Anton Tsjechov. Het is één van de meest geliefde toneelstukken uit het wereldrepertoire. Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger kruipen in de hoofdrollen, multi-instrumentalist Beppe Costa brengt livemuziek met een achtkoppig ensemble. Een hedendaagse versie van het tijdloze verhaal over vasthouden aan het verleden, angst voor de toekomst en een tragisch gevecht met het nu.

Het verhaal

Na een mislukte carrière in Parijs keert actrice Ljoebov terug naar het landgoed van haar familie. Het familiebezit dreigt geveild te worden vanwege torenhoge schulden. Valt het faillissement nog af te wenden? Ondernemer Lopachin wil de kersentuin omtoveren tot vakantiepark om de familie te verzekeren van een stabiel inkomen. Maar is Ljoebov bereid om de prijs te betalen? Ze staat voor een onmogelijk dilemma, want wie hetzelfde wil, moet blijven veranderen.

Michel Sluysmans regisseert na het succes van Een meeuw, Vrijdag en Noem het maar liefde weer een moderne interpretatie van een toneelklassieker. De Kersentuin vormt een hilarisch, droefgeestig portret van mensen die de snel veranderende wereld niet aankunnen.

Met Anniek Pheifer, Jeroen Spitzenberger, Beppe Costa, Vincent Linthorst, Nick Renzo Garcia, Quiah Shilue, ‘Ntianu Stuger, Liza Macedo dos Santos.

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van De Tamboer.

 

Inleiding

Voor deze voorstelling aan kun je een inleiding bijwonen. Tijdens de inleiding hoor je meer over de achtergrond en bijzonderheden van de voorstelling. Dit unieke inkijkje is een echte aanrader. Toegang is € 4,00 inclusief en kopje koffie of thee.

Er is beperkt plaats, dus reserveer bij aankoop van je theatertickets gelijk een plek voor deze inleiding. Of bestel je kaartje voor de inleiding hier.

Veelgestelde vragen

Waar kan ik parkeren?

Hoe kan ik de klantenservice bereiken?

NRC Handelsblad

“In deze vlotte, eigentijdse ‘Kersentuin’ vindt alles een oorsprong in het verleden”

NRC Handelsblad

“Regisseur Michel Sluysmans weet nagenoeg perfect het snijvlak van humor en tragiek bij de personages te traceren.”

De Volkskrant

‘"raakheldere tekst, met veel humor en af en toe wat drama"