De Kersentuin - Toneelgroep Maastricht - 2023 in De Tamboer
  • toneel

De Kersentuin

Toneelgroep Maastricht

za 22 april 2023 20:00 uur
Bestel
  • Vanaf € 29,50inclusief

Een hilarisch, droefgeestig portret

Een komedie in vier bedrijven naar Anton Tsjechov. Het is één van de meest geliefde toneelstukken uit het wereldrepertoire. Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger kruipen in de hoofdrollen, multi-instrumentalist Beppe Costa brengt livemuziek met een achtkoppig ensemble. Een hedendaagse versie van het tijdloze verhaal over vasthouden aan het verleden, angst voor de toekomst en een tragisch gevecht met het nu.

Het verhaal

Na een mislukte carrière in Parijs keert actrice Ljoebov terug naar het landgoed van haar familie. Het familiebezit dreigt geveild te worden vanwege torenhoge schulden. Valt het faillissement nog af te wenden? Ondernemer Lopachin wil de kersentuin omtoveren tot vakantiepark om de familie te verzekeren van een stabiel inkomen. Maar is Ljoebov bereid om de prijs te betalen? Ze staat voor een onmogelijk dilemma, want wie hetzelfde wil, moet blijven veranderen.

Michel Sluysmans regisseert na het succes van Een meeuw, Vrijdag en Noem het maar liefde weer een moderne interpretatie van een toneelklassieker. De Kersentuin vormt een hilarisch, droefgeestig portret van mensen die de snel veranderende wereld niet aankunnen.

Met Anniek Pheifer, Jeroen Spitzenberger, Beppe Costa, Vincent Linthorst, Nick Renzo Garcia, Quiah Shilue, ‘Ntianu Stuger, Liza Macedo dos Santos.

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van De Tamboer.

Veelgestelde vragen

Waar kan ik parkeren?

Hoe kan ik de klantenservice bereiken?

Jouw bezoek aan De Tamboer