De Barbier van Sevilla - 2024 in De Tamboer

De Barbier van Sevilla

Staatsopera van Moldavië

di 19 maart 2024 20:00 uur
Bestel
  • € 49,50inclusief

De Barbier van Sevilla in De Tamboer!

Het is misschien wel de bekendste opera-aria: Figaro. Te horen in de dolkomische opera Il Barbiere di Siviglia, geschreven door de 24-jarige Rossini. De Nationale Opera van Moldavië voert het stuk uit.

Het verhaal

Twee mannen strijden om de hand van de mooie Rosina. De oude dokter Bartolo heeft een oogje op haar, maar ook de graaf van Almaviva. De verliefde graaf schakelt de hulp van Figaro, de Barbier van Sevilla, in om hem in contact te brengen met Rosina. Daarbij moet zijn afkomst verborgen blijven. Helaas vallen alle plannetjes van intrigant Figaro in het water. Toch weet Figaro het huwelijk tussen de graaf en Rosina uiteindelijk te bezegelen. Dokter Bartolo heeft het nakijken. Rossini Een verhaal vol halve garen en dwaze wendingen, dat is De Barbier. Rossini brengt de komische opera terug tot haar essentie. In tegenstelling tot Verdi of Mozart, waar vaak een donkere, tragische schaduwzijde in de komische opera’s merkbaar is, voert humor hier schaamteloos de boventoon. Rossini was geen filosoof, maar een theaterman in hart en nieren. Een entertainer.

Ook na meer dan 200 jaar heeft het verhaal en de muziek van De Barbier nog altijd niet aan kracht verloren. De muziek danst en prikkelt. Met wat verbeelding hoor je Rossini op de achtergrond meelachen tijdens deze vermakelijke opera.

Staatsopera van Moldavië

Moldavië is een klein land aan de buitengrens van Europa, dat beschikt over een indrukwekkende opera-traditie. In het oude centrum van hoofdstad Chisinau bouwde het Nationale Opera-gezelschap een indrukwekkend repertoire op. Ontdek het zelf met De Barbier van Sevilla!

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de klantenservice bereiken?

Waar kan ik parkeren?

Bestel nu een horeca arrangement!