Foto door Carine Verbruggen van Candy Dulfer
  • muziek

Candy Dulfer

Sax, Candy & Rock 'n roll

wo 10 november 2021 20:00 uur
Bestel
  • Vanaf € 29,50 inclusief

‘s Werelds bekendste saxofoniste Candy Dulfer is voor het eerst in dertig jaar niet ergens aan de andere kant van de wereld op tournee met haar band. De oorzaak is bekend, maar het gevolg een unieke voorstelling in De Tamboer!

Hierin speelt Candy natuurlijk sax, maar vertelt ze ook met humor en passie over haar avonturen met wereldsterren als Prince en Blondie. Geniet van verhalen over haar prille begin bij fanfare Jeugd doet leven en haar liefde voor natte doekjes en patat met mayonaise.

In haar in 2017 verschenen boek ‘Sax, Candy & Rock-‘n-Roll’ vertelde ze openhartig over haar leven en werk: hoe haar ouders ervoor zorgden dat ze niet zoals Amy Winehouse eindigde, over feestjes van Prince met als enige gasten Kim Basinger en zijzelf, over hoe het er écht aan toe gaat on the road, over liefde en vriendschap en hoe het is om als vrouw de baas van de band te zijn.

In deze unieke theatervoorstelling krijg je een kijkje in het leven van Prince’s favoriete saxofoniste. Candy wordt begeleid door haar vaste bandleden.

Candy Dulfer

Candy Dulfer stond op haar vijfde al met een saxofoon in haar handen – misschien niet zo gek als je vader een bekende saxofonist is. Maar daarna ging het wel extreem hard: op haar elfde speelde ze in de band van Rosa King, op haar veertiende had ze haar eigen band, waarmee ze nog voordat ze eindexamen had gedaan al in het voorprogramma van Madonna stond.

Sindsdien speelde en speelt ze met muzikale helden als Prince, Van Morrison en Chaka Khan, had ze samen met Dave Stewart van The Eurythmics een wereldhit met ‘Lily was here’ en mag ze zichzelf dankzij haar plaat Saxuality een ‘Grammy nominated artist’ noemen.

Inmiddels is Candy niet alleen een van de bekendste vrouwen in de Nederlandse muziek, maar ook een van de beste saxofonisten ter wereld, in het buitenland nog beroemder dan hier. Ze werkte samen met o.a. Beyoncé, Aretha Franklin, Blondie en Pink Floyd, speelt met haar band over de hele wereld in uitverkochte zalen en op de grootste festivals en scoorde meerdere nummer 1-hits in de VS.

Veelgestelde vragen

Heb ik een toegangstest of vaccinatie nodig voor bezoek?

Welke coronamaatregelen gelden er in De Tamboer?

Hoe blijf ik op de hoogte van wijzigingen?

Veilig naar De Tamboer