De kaartverkoop van theaterseizoen 2024-2025 is gestart!

Boer Koekoek 2022
Boer-Koekoek-2023-fotografie-Ben-van-Duin
Boer-Koekoek-2023-fotografie-Ben-van-Duin
Boer-Koekoek-2023-fotografie-Ben-van-Duin
Boer-Koekoek-2023-fotografie-Ben-van-Duin
Boer-Koekoek-2023-fotografie-Ben-van-Duin

Boer Koekoek

Van 12 juli t/m 27 augustus 2023

Virtuoze komedie op het scherpst van de snede met rauwe bluesrock

Boer Koekoek, een initiatief van Theater De Tamboer, is de nieuwe locatieproductie van schrijver/regisseur Tom de Ket, die eerder de zeer succesvolle producties Het Pauperparadijs en Mammoet maakte in Drenthe. 

De voorstelling trekt een parallel tussen de huidige boerenprotesten en de boerenopstand van 1963, wat destijds de voedingsbodem was voor de opkomst van politicus Boer Koekoek (1912-1987); de eerste populist van Nederland. 

Het theaterspektakel Boer Koekoek vertelt het verhaal van de Opstand der Braven

De toneelvereniging uit Hollandscheveld wil de boerenopstand uit 1963 op voeren. De beroemdste acteur uit het land, Victor de Koning, moet Koekoek spelen. Tot hun verbazing komt deze Victor daadwerkelijk. Succes lijkt verzekerd. Het publiek is getuige van de ‘generale repetitie’ van het stuk. Tijdens de opvoering komen alle sluimerende conflicten van leden van de vereniging steeds meer aan de oppervlakte. Victor de Koning blijkt niet de redder te zijn waar iedereen op gehoopt had.

Een gigantische loods op een spectaculaire locatie

Speciaal voor Boer Koekoek wordt in Hollandscheveld deze zomer een gigantische loods ingericht als theater voor 1000 man: tribune, backstage ruimtes en een enorme foyer. Met een spectaculair decor van 1,5 kilometer boerengrond kunt u 2,5 uur genieten van rijdende trekkers, brandende boerderijen, vlammende speeches, politieke machinaties, dubieuze bankdeals, wanhopige boeren op de soundtrack van rauwe blues rock. 

De toegangsprijs is inclusief parkeren, een kop koffie of thee bij aankomst en een pauzedrankje naar keuze.

Van 12 juli tot en met 27 augustus, alleen in Hollandscheveld

www.boerkoekoekspektakel.nl