Yorick van Norden, Judy Blank en The No Direction Home Band ontrafelen de Mythe die Bob Dylan heet. Met mooie verhalen en de vele prachtige songs uit zijn oeuvre, die ook al door veel andere artiesten werden vertolkt, zoals Adele en Jimi Hendrix.
  • muziek

Bob Dylan: Songs, Mythe

Yorick van Norden en Judy Blank

vr 07 mei 2021 19:30 uur
Bestel
  • Duur voorstelling +/- 75 min.
  • Vanaf € 25,00 inclusief

Yorick van Norden en Judy Blank proberen samen met The No Direction Home Band de Mythe die Bob Dylan heet te ontrafelen. Zijn carrière, zijn roerige, mysterieuze privéleven vol ups en downs. Maar natuurlijk staat vooral zijn aansprekende oeuvre centraal. Ondersteund met mooie verhalen brengt deze nieuwe lichting Nederlandse songwriters en muzikanten de vele bekende liedjes van Bob Dylan, die ook door veel andere artiesten werden vertolkt.

Denk aan Make You Feel My Love door Adele of All Along The Watchtower door Jimi Hendrix. Het mooie is dat je niet van de stem van Bob Dylan hoeft te houden om een mooie avond te hebben, want de liedteksten zijn van een onomstreden niveau.

Maarten Kooijman van Johan, Danny van Tiggele van Mr. And Mississippi, Paul Bond en Wouter Tol van Dandelion vormen The No Direction Home Band, die wordt geflankeerd door twee topvocalisten. Yorick van Norden werd genomineerd voor een Edison en Olifant Cultuurprijs Haarlem en ontving lovende kritieken op zijn debuutalbum. Hij stond al eerder in De Tamboer op het Singer-songwriter Festival, solo en ook samen met Anne Soldaat. Judy Blank timmert nationaal én buiten de landsgrenzen flink aan de weg en won dit jaar de Cultuurfonds Pop Stipendium namens het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Veilig naar De Tamboer