Aol Volk - 2024 in De Tamboer

't Aol' Volk

Knuppels in’t Hoenderhok

Beleef een onvergetelijke avond vol Drentse charme en tradities met ’t Aol’ Volk in De Tamboer!

’t Aol’ Volk nodigt je van harte uit om de rijke Drentse cultuur en folklore te vieren. 't Aol Volk, opgericht in 1948, heeft als missie om dit unieke erfgoed levend te houden en te laten stralen voor de komende generaties.

Op zaterdag 24 februari geniet je van "Knuppels in't Hoenderhok", geschreven door niemand minder dan Harm Dijkstra. Dit prachtige stuk is een ware ode aan onze Drentse roots en neemt je mee op een reis vol humor, verrassingen en herkenbare situaties.

Knuppels in’t Hoenderhok

Maak kennis met de bijzondere bewoners van de Bargieshoeve: Annegie, Otto en Steven Bargie, twee broers en hun zus, die samen met hun vrijgezelle oom Kas een niet alledaagse huishouding vormen. Tijdelijk verwelkomen ze ook hun tante Wub, omdat haar verpleeghuis wordt verbouwd.

Achter de boerderij staat een grote kippenschuur waar de Bargies hun verse eieren aan huis verkopen, waardoor ze regelmatig bezoek ontvangen. Nieuwsgierige buurvrouw Henderkie, arrogante zus Fenna en haar lijdzame echtgenoot Herman, de strenge wijkverpleegster van der Stang en de hooghartige freule Stroetelaer, die een belangrijke functie bekleedt bij regionale zorginstellingen, zijn slechts een paar vaste bezoekers.

Alsof dat nog niet genoeg is, komt er ook een kritische en ambitieuze journaliste op de proppen, gedreven door de stikstofproblematiek. Hou je dan maar eens staande.

Bereid je voor op een verrassende wending van gebeurtenissen in dit prachtige Drentse stuk. De knuppel gaat door het hoenderhok in de hoop dat het recht zal zegevieren, met of zonder advocaat! Mis dit spektakel niet en laat je meeslepen door een verhaal waarin de Drentse cultuur en tradities centraal staan.

Veelgestelde vragen

Wat betekent 'te gast'?

Hoe kan ik de klantenservice bereiken?

Waar kan ik parkeren?