De kaartverkoop van theaterseizoen 2024-2025 is gestart!

Anneke van Giersbergen - Heavy Strings - 2024 in De Tamboer

Anneke van Giersbergen

Heavy Strings

wo 16 oktober 2024 20:00 uur
Bestel
  • € 27,50 inclusief

Fotografie: Bullet-Ray

Anneke van Giersbergen komt terug naar De Tamboer!

Anneke van Giersbergen is een muzikale kameleon die moeiteloos schakelt tussen samenwerkingen met artiesten als Devin Townsend, de IJslandse folkgroep Árstíðir en BLØF. In haar vorige programma stond de muziek van Kate Bush centraal. Trouw was lyrisch en gaf het programma vier sterren. Dit keer zoekt ze de metal op.

Ter ere van het 40-jarig bestaan van metalband Metallica vroeg talkshow M of Anneke Nothing Else Matters met strijkkwartet wilde zingen. Arrangeur Ruud Peeters maakte een prachtige bewerking en het idee voor een nieuwe samenwerking was geboren. De anthems van Iron Maiden, de melodieuze rock van Foreigner, de hits van Guns N’ Roses, de klassiekers van Black Sabbath en natuurlijk haar persoonlijke helden Mastodon, ze komen allemaal voorbij in prachtige semi-klassieke bewerkingen.

  • Zang: Anneke van Giersbergen
  • Piano: Ruud Peeters
  • Viool: Joanna Czaj
  • Viool: Ewelina Peeters
  • Altviool: Paloma Ortas
  • Cello: Stanislav Degtyarev

Over Anneke van Giersbergen

Biografie Zangeres Anneke van Giersbergen heeft een van de meest veelzijdige stemmen van Nederland: krachtig én kwetsbaar. Ze werd bekend als frontvrouw van The Gathering, maar inmiddels heeft ze al vele jaren een succesvolle solocarrière.

Dat ze een muzikale kameleon is, blijkt uit de samenwerkingen met artiesten als Devin Townsend, de IJslandse folkgroep Árstíðir en BLØF. Daarnaast horen miljoenen mensen jaarlijks haar stem in de Efteling-attractie Baron 1898. In 2019 werd Anneke onderscheiden met de Buma ROCKS! Export Award als erkenning en waardering voor haar succes in het buitenland.

Begin 2021 verscheen haar openhartige soloalbum The Darkest Skies Are The Brightest. In najaar 2021 deed Anneke mee aan het populaire televisieprogramma Beste Zangers, waarin ze veel indruk maakte met haar interpretaties van de nummers. 

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de klantenservice bereiken?

Waar kan ik parkeren?