Shantymuziek, Irish folk en pop zijn dé ingrediënten voor de nummers van Ancora. Kenmerkend aan dit trio is de robuuste sound en het aanstekelijke sfeertje. Tijdens Wind in de zeilen slagen de drie mannen er dan ook wederom in om het publiek optimaal te vermaken.
  • muziek

Ancora

Wind in de zeilen

vr 13 januari 2023 20:00 uur
Bestel
  • Duur voorstelling +/- 150 min.
  • Vanaf € 27,50inclusief

Wind in de zeilen

Het is een toepasselijke titel, want het gaat goed met Ancora! De groep, bestaande uit Patrick van Bree, Patrick Jongschaap en Harm Wolters, heeft goud behaald met hun eerste twee albums, is een graag geziene gast op talloze festivals, doet inmiddels veel eigen optredens en organiseert met regelmaat speciale muzikale bootreizen, die steevast uitverkocht zijn. Maar de groep zal met deze titel ook beseffen het geluk aan hun zijde hebben, omdat ze ondanks een turbulent 2018 er weer vol goede moed en optimisme tegenaan kunnen. Tegelijkertijd zijn het drie mannen, die plezier hebben in hun vak en er mede daardoor in slagen hun publiek optimaal te vermaken!

De ingrediënten voor hun liedjes: Shantymuziek, Irish folk en pop, waarbij een prominente rol is weggelegd voor de vocalen van het trio. Op papier doet dat gegeven aanvankelijk de nodige wenkbrauwen fronsen. Het vooroordeel dat er sprake is van stoffigheid en een stijf ogend, strak in het gelid staand mannenkoor in zeemanskledij, is daar debet aan. Wellicht begrijpelijk, maar al snel wordt duidelijk hoe opvallend modern Ancora klinkt. Kenmerkend is de robuuste sound en het aanstekelijke sfeertje. Hierdoor oogst de groep uiteindelijk toch vooral veel bewondering.

Meer weten? Check ancora.nu

Veelgestelde vragen

Welke voorstellingen en concerten gaan wel of niet door?

Hoe blijf ik op de hoogte van wijzigingen?

Jouw bezoek aan De Tamboer