Trek je jas uit voor Oekraïne

Trek je jas uit voor Oekraïne

Laat je warme jas achter in de garderobe!

15 december 2022

Trek je jas uit voor de mensen in Oekraïne

De Tamboer sluit aan bij het initiatief Trek je jas uit voor Oekraïne van de stichtingen MYzwolle en HUMANE. Het doel is om tijdens de laatste weken van december en in januari zoveel mogelijk winterjassen in te zamelen voor Oekraïne.

Neem dus een (extra) warme winterjas mee naar je bezoek en lever hem bij ons in. Zo dragen we samen bij aan de hulp aan de noodlijdende mensen in Oekraïne in deze barre wintermaanden. 

Alle ingezamelde jassen komen via de stichtingen op de juiste plekken in Oekraïne terecht. Help mee om samen het verschil te maken! 

“Het besef dat de vanzelfsprekendheid van naar het theater kunnen en daarna weer lekker naar een verwarmd huis, is voor veel mensen in Oekraïne van de een op de andere dag opeens weggevallen en voor ons nu extra invoelbaar in de eerste koude winterdagen. Toen wij zagen dat de Zwolse theaters en het IJsbeeldenfestival in Zwolle de actie ‘Trek Je Jas uit voor Oekraïne’ gingen steunen, waren we direct enthousiast om ook aan te haken, aldus onze directeur Pieter-Bas Rebers. “We roepen alle bezoekers op om met een kleine daad een groot verschil te maken voor mensen in nood en zijn blij dat de actie zo wordt omarmt door verschillende theaters in de regio Zwolle. Zo kunnen we samen veel mensen helpen.”, aldus Morariu, voorzitter van de Stichting HUMANE, de initiatiefnemer voor de actie. 

 

Initiatief van stichtingen Myzwolle en HUMANE

Nu de temperaturen in Nederland onder de nul liggen, kun je je nog beter voorstellen hoe het voor miljoenen Oekraïners moet zijn die geen goede toegang meer tot stroom en verwarming. Terwijl de temperaturen daar vaak verder en voor langere periodes onder nul liggen in de winterperiode. Daarom hebben stichtingen Myzwolle en HUMANE het initiatief genomen om naast donaties en aggregaten, nu ook winterjassen in te zamelen.

Stichting MYzwolle
MYzwolle zet zich in voor het creëren van een wij-gevoel in de vorm van activiteiten en projecten die ertoe doen en zich richten op vrijheid, het verbeteren van de leefsituatie van anderen en bijdrage levert in “vraaggerichte” duurzame ontwikkelprojecten. Stichting MYzwolle is opgericht door Arjan Biel.

Stichting HUMANE
Deze stichting zet zich in voor alle mensen die lijden onder een oorlog of crisis, waar dan ook.  HUMANE is opgericht in Zwolle door Aurora Morariu, anesthesist en pijnarts en impactondernemer Marc Huitink.